Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

PROBLEM Z GG I CZATAMI

26 Wrz 2005, 20:07

nic mi nie dziala w gg (nie moge zmieniac moich publicznych danych, szukac znajomych, itd.). za kazdym razem wyswietla sie ze nie jestem zalogowany. o co chodzi??? czaty tez mi nie dzialaja. czy mozliwe jest ze mam za maly transfer?? 11Mb/s. jak nie to co innego?

27 Wrz 2005, 15:05

Sprobuj zainstalowac na nowo gg.jesli to nie pomoze odinsaluj gg i usun wszytkie pliki zwiazane z gadu gadu .(jesli niewiesz jak to zrobic napisz).
a co do czatu'w najprawdopodobnie nie masz zainstalowanie javy potrzebnej do odpowiedniego działania czatu.

27 Wrz 2005, 16:03

probowalem juz tak. odinstalowalem i zainstalowalem znowu (nawet nowsza wersje- 7.0, bo mialem jakas starsza). jave mam bo specjalnie instalowalem. ponoc moge miec zablokowane jakies porty ale nie wiem o co chodzi i jak sie je odblokowuje. na gg jak daje dostepny to jakis czas mi miga a potem w okienku pisze ze dostepny ale sloneczko jest czerwone, a na dole kolo zegarka dalej jest niedostepny.

27 Wrz 2005, 16:03

zainstaluj java runtime enviroment powinno pomóc i zmień przeglądarke na firefoxa
a co do gg uzyj konnekta

Instrukcja....podstawowa

27 Wrz 2005, 16:26

A wiec zaczne od tego iz mozesz miec pewien bład w rejestrze i tak bedzie napewno. Najpierw wykonaj czynnosc: menu gadu gadu--->Eksport Listy Kontaktów--->Do Servera gadu gadu. W ten sposób zaimportujesz liste swoich kontaktów do servera gg ze wzgledu na coraz to częszcze usterki server'ów gg zalecam jeszce wykonac czynnoć: menu gadu gadu---> Eksport Listy Kontaktów--->Do pliku (wybierz lokalizacje gdzie ma sie skopiowac twoja lista kontaktów wybierz np:Pulpit) Przejdzmy teraz do odinstalowywania gg." Najlepszym sposobem bedzie odinstalowanie komunikatora gadu gadu".Po odinstalowaniu niestety zostaja jeszce pliki w lokalizacji gdzie mialas zainstalowane gg. Wejc do lokalizacji gdzie mialac zainstalowane gg powidzmy na to C:\GaduGadu i po prostu usun caly folder gadu gadu.Oczywiscie to nie wszystko gg automatycznie po zainstalowaniu tworzy samodzielnie folder w którym sa wszystkie profile gadu gadu. Musisz usunać ten folder aby to zrobic wejdz do: C:Program Files\ w Program Files Bedziesz mial folder o nazwie gadu gadu, usun go calkowicie. Jesli natomiast masz na swoim PC wiecej niz i uzytkownika to wejc do: C:\Documents and Settings\nazwa twojego uytkownika np:cube i tam znajduje sie folder gadu gadu usuń go.
Teraz nie masz juz gg.
Zainstaluj sobie gg ze strony
http://www.instalki.pl/download/index.php?id=komunikatory&action=display
Jest to Gadu-Gadu 6.1 które jest wedłóg mnie Najlepsze.
Jesli chcesz zainstaluj sobie takze Power Project 2.04 (dodatek do twojego gg pluginy, strong gg i fajne skórki mi sie podoba skórka xbox gg blue :wink: ).
Teraz Gdy masz juz 'swieża' wersje gg zarejestrój sie (okienko w którym wybierasz czy posiadasz juz swój nr gg czy ma byc utworzony nowy ty oczywiscie wybierasz MAM juz swój nr gg. wpisujesz nr twojego gg i hasło do servera gadu gadu. w ten sposób jestes juz dostepny dla innych userów. Twoja lista kontaktów automatycznie zaimportuje sie z servera gg ale jesli by sie tak nie stalo wykonaj czynnoc: Menu gadu gadu--->Import Listy Kontaktów --->z servera gadu gadu. jesli natomiast w ten sposób tez nie zaimportuje sie twoja lista kontatów zrob tak: Menu gadu gadu--->Import Kontaktów--->Z pliku(otworzy sie okno wybiesz wtedy lokalizacje gdzie eksportowales swoja liste kontaktów była to lokalizacja np:Pulpit. Nacisnij Otwórz I juz) Teraz mozesz normalnie funkcjonowac z komunikatorem gadu gadu. I juz wszystko jest OK 8) .

Pozdrawiam"Hpest"

27 Wrz 2005, 16:46

A co do czat'ów to powiedz jaka uzywasz przegladarke.
Hmm najlepiej bedzie jak zmienisz na inna.
http://www.instalki.pl/programy/download/przegladarki_www/
a oto link skad mozesz pobrac:
:arrow: Internet Explorer 6 SP1 PL
:arrow: Mozilla 1.7.10 PL
:arrow: Mozilla Firefox 1.0.7 PL
:arrow: Netscape 8.0.3.3
:arrow: Opera 8.50 PL

pozdro*Hpest

27 Wrz 2005, 17:34

sory Hpest ale dalej mi nie dziala. :cry: dalej wyswietla sie ze musze sie zalogowac.

27 Wrz 2005, 17:46

czat to samo. sciagnalem przegladarke Mozilla Firefox. wyswietla sie:
Nie udało się nawiązać połączenia z serwerem. Serwer nie odpowiada. Możliwe przyczyny to błędne działanie sieci, konfiguracja sieci uniemożliwiająca połączenie (np. firewall), lub chwilowe przeciążenie serwera. Jeżeli problem powtarza się, skontaktuj się z administratorem swojej sieci lokalnej i upewnij się że możliwe jest połączenie TCP do serwera czat-s2.onet.pl na porty 5000-5020. a co do konnecta to przy laczeniu z gg wyskakuja dwa komunikaty:
Plik:
Kontakt: Nieznany
Status:WSAE:0
Pętla?

i

Plik:
Kontakt: Nieznany
Status:WSAE:0
Błąd odbierania!

27 Wrz 2005, 22:33

Co do gg to instrukcja która napisałem powinna pomóc naprawde jesli zastosowałes sie do niej to bez problemu powinno wszystko działac.
Juz wielu osobą ona pomogła.Najwidoczniej nie w tym tkwi problem :roll:
Hmm byc moze Firewall blokuje ci dojscie do servera .No niewiem .moze zobacz w ustawieniach swojej przegladarki :roll:
Naprawde nie wiem zabardzo w czym tkwi problem ,i jak narazie nie potrafie Ci pomuc.
Byc moze admin twojej sieci zablokował ci dojscie , ale na tym to ja juz sie nie znam.

pozdro* :?
Wyślij odpowiedź