Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
02 Kwi 2008, 19:15
Witam, mam problem z grą Microsoft Flight Simulator X. Grę ściągnąłem z rapidshare...każdy part po parcie.. Prosze, tylko nie usuwajcie mi konta! Gdy "wkładam" 1 płytę do virtualnego napędu .iso, wszystko idzie zgodnie z planem, gdy instalator prosi o drugą płytę, "wkładam"płytę z napisem FSX_DVD2.iso i instalator dalej prosi o włożenie płyty, mimo, ze płyta jest włożona, co się dzieje? co robić? Tylko niekażcie mi kupować, bo mnie na tą grę poprostu niestać, ale uwiebiam latać i chce to robić w przyszłości, PROSZĘ O POMOC. artur
02 Kwi 2008, 19:20
Próbowałeś nagrać na płytę te obrazy i instalować z płyt? Jakim programem emulowałeś?
02 Kwi 2008, 19:21
Daemon Tools, próbowałem i nagrałem, ale to samo się pojawia
02 Kwi 2008, 19:23
Jeżeli po nagraniu to samo, to możliwe, że coś z obrazem tej drugiej płyty. [Przy łączeniu partów nie było błędu?] Spróbuj jeszcze emulować w innym programie
02 Kwi 2008, 19:54
nie, niebyło problemów przy łączeniu...tzn. były w 4 partach, ale je ponownie ściągnęłem i WinRAR poprawnie bez żadnych błędów rozpakował 2 obraz płyty
Edit: spróbowałem za pomocą programu Clone i też nic, instalowanie 1 płyty przebiega bezproblemowo, gdy prosi o drugą:
http://img98.imageshack.us/my.php?image=problemlh7.jpg wkładam ją do napędu prawdziwego (nagraną) też nic, do wirtualnego .iso też nic...co zrobić?
Używaj opcji Zmień. Posty połączone
Edit by Bozz
02 Kwi 2008, 20:45
Jak klikasz "OK" dalej wyskakuje to samo? Napisz w temacie z którego ściągałeś czy ktoś miał taki problem
02 Kwi 2008, 20:50
Tak, nawet jeżeli klikam ok, to jest to samo, po chwili pojawia się ten sam komunikat.. a ściągałem z ***, pamiętam, ze po wpisaniu była strona ***....
Zakaz podawania stron warezowych.
Edit by Bozz
02 Kwi 2008, 20:54
Pobierz drugą płytę z innego źródła, będziesz wiedział czy to wina obrazu. Możesz jeszcze spróbować zainstalować na innym komputerze
02 Kwi 2008, 20:57
Czyli można np. z tego:
a jeżeli bym pobrał z tego samego źródła od nowa wszystkie party?
bo praktycznie zatrzymuje mi się na tej scenerii: 040b2an0.agn
jw
Edit by Bozz
02 Kwi 2008, 21:00
Tak, ja bym radził z innego źródła. Tylko drugą płytę i będzie pasowało.
Nie podawaj linków do stron warezowych [drugi raz], następnym razem ostrzeżenie.
02 Kwi 2008, 21:02
sorry, a jak ta 2 płyta będzie w zupełności niekompatybilna z 1?
02 Kwi 2008, 21:04
Wątpię... 90%, że będzie pasowało. Ściągnij i napisz czy to samo. Albo tak jak pisałem zainstaluj próbnie na innym komputerze
02 Kwi 2008, 21:05
tylko ciekawe gdzie:/ wiem, u brata...dzięki Ci bozz, za pare minut wracac;)
pozdrawiam
Edit: sorki, ale na brata też nie podziałało 2 DVD:/ niewiem, co robić
Edit by Bozz
03 Kwi 2008, 15:00
Ściągnij jeszcze raz z innego źródła i dopiero się odezwij
21 Kwi 2008, 09:10
ściągam znowu z podobnego warezu, ale już widać, że kurcze znów ten sam problem będzie, zostało mi jeszcze 2 DVD
![Surprised :o](https://forum.instalki.pl/images/smilies/icon_surprised.gif)
, ok. 9 partów:/
mimo tego tamte pliki .iso z grą połączyłem,. tzn. 1 DVD wziąłem z tego nowego, co ściągnęłem a 2 ze starego, i nic :~| maaaaasaaakra:/