Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
Wyślij odpowiedź

Problem z grą Kane & Lynch. Tnie się choć nie powinno..

29 Lip 2008, 14:28

Witam,

Mam problem z grą Kane & Lynch Dead Men. Gra się tnie (zacina) choć nie powinna. Gdy z mniejsze ustawienia grafiki na najmniejsze dalej jest ten sam problem. Dokładniej to wygląda mniej więcej tak: Gra chodzi normalnie i co pare sekund zacięcie.

Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej oraz najnowszy DirectX. Nie pomogło.

Mój sprzęt to:
Grafa - Radeon HD4850 x2 (Crossfire)
Procek- Intel Core 2 duo 3.0 GHz
Ram- 4GB OCZ Platinum
Zasilacz - Chieftec 14C 650W
Płyta główna - Gigabyte EX38-DS4
Myszka: - Razer DeathAdder pod USB

Taki sam problem jak ja ma autor tego filmika.
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=aoNa1KFYtQM

Nie na darmo w sprzecie umieściłem także myszkę. W komentarzach do tego filmika możliwe że jest rozwiązanie problemu. Napisali tam coś o myszce jednak nie wiem dokładnie co mam zrobić ponieważ tekst jest po angielsku. Proszę o pomoc w przetłumaczeniu.
Kod:
http://www.youtube.com/comment_servlet?all_comments&v=aoNa1KFYtQM&fromurl=/watch%3Fv%3DaoNa1KFYtQM

Hay i had the same prolbem on my new dell xps 420. what i had to do was is go in BIOS and turn off usb flexbay for my memory card reader and i had to turn off reare quad usb and it worked

Yess!! I fixed it!! I unplugged my muse (it's USB) and bought a cable which makes USB go into PS/2, and it worked! I also went to device manager, then to human interface, and disabled HID and USB.Wohooooo!!! :D

just go to system settings and turn of human interface devices.. not all of them.. i think one is for mouse :) i dont have this 3 second problem but i have a little lag problem ... my computer is very good on low settings is lagging there must be patch SOOOON!!

29 Lip 2008, 14:46

Jaki masz Windows musisz wyłączyć jakieś opcje myszki
disabled HID and USB.Wohooooo!!!

Wyłącz USB i HID
EDIT
Chociaż nie nie wyłączaj USB jak masz myszkę pod USB powyłączaj inne opcje :)
Chyba dobrze to zrozumiałem
Możesz to jakoś
z poziomu Biosu wyłączyć jak masz kompa DELA (jeżeli hasło pamiętasz)
Lub wyłącz touchpada
Prawym na moj komputer... właściwości, sprzęt, i tam poszukaj Touchpad jak znajdziesz to możesz go wyłączyć
a jak nie tam to panel sterowania i właściwości myszki...

29 Lip 2008, 15:11

Hay i had the same prolbem on my new dell xps 420. what i had to do was is go in BIOS and turn off usb flexbay for my memory card reader and i had to turn off reare quad usb and it worke

Kod:
Miałem ten sam problem w moim nowym Dell XPS 420. To co musiałem zrobić to wejść do BIOSA i wyłączył usb flexbay dla mojego czytnika kart pamięci i musiałem wyłączyć tylne usb z pracy.

Yess!! I fixed it!! I unplugged my muse (it's USB) and bought a cable which makes USB go into PS/2, and it worked! I also went to device manager, then to human interface, and disabled HID and USB.Wohooooo!!!

Kod:
Ustaliłem to!! Ja wyłączyłem z sieci swoją myszkę (to jest USB) i kupiłem przejśćiówkę z USB na PS/2 i to zadziałało! Potem wszedłem do menedżera urządzeń do "human interface" i wyłączyłem HID i USB.

just go to system settings and turn of human interface devices.. not all of them.. i think one is for mouse n i dont have this 3 second problem but i have a little lag problem ... my computer is very good on low settings is lagging there must be patch SOOOON!!

Kod:
 Tylko wejdź do opcji systemu i wyłącz "human interface devices.." ale nie wszystkie, ja myślę że jeden jest dla myszki n ja nie miałem takiego problemu ale i mam mały provlem z lagami ... mój komputer jest bardzo dobry ale laguje przy niskich detalach tutaj musi być patch.

29 Lip 2008, 15:22

Podłączyłem starą mysz z wejściem na PS/2 i odłączyłem HID oraz USB i zadziałało.
Problem rozwiązany choć połowicznie bo chcąc grać na mojej myszce muszę wybrać się do sklepu po przejściówkę z USB na PS/2
Wyślij odpowiedź