Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Problem z hide my ip

20 Maj 2009, 19:47

Witam. Po odinstalowaniu hide my ip w explorerze nie mogę połączyć się z żadną stroną ponieważ cały czas łączy mnie ze stroną hide my ip.Nie mogę też zmienić strony startowej bo ciągle wchodzi hide.Jak się tego pozbyć?

Re: Problem z hide my ip

20 Maj 2009, 22:32

Próbowałeś przeczyścić rejestr i zdefragmentować dysk. Pewnie coś pozostało na dysku. Ponadto stronę startową zmienisz w opcjach (Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka Ogólne -> kategoria Strona główna). Zobacz czy w program nie włącza się automatycznie z rozruchem systemu (Start -> Uruchom -> "msconfig" -> zakładka Uruchamiania, gdzie znajdujesz prawdopodobny wpis hide my ip, który odznaczasz, po czym restartujesz komputer). Na tą chwilę to wszystko co mi przychodzi na myśl.

21 Maj 2009, 18:20

Jeśli chodzi o stronę startową to nawet w "opcjach internetowych" nic nie daje przestawienie.Ze startem systemu też raczej nie chyba że jest pod inną nazwą.A jest nawet w kalendarzu xp w miejscu w którym kiedyś znajdowała się reklama.

22 Maj 2009, 07:59

Może jakiś folder został na dysku. Sprawdź i ewentualnie usuń go ręcznie. Przeskanuj też rejestr.
Wyślij odpowiedź