Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Problem z instalacją K800i.

07 Maj 2008, 14:31

Witam. Kupiłem ostatnio k800i i chciałem zainstalować go aby przesyłać sobie jakieś pliki. I tu się zrodził problem. Zainstalowałem Sony Ericsson PC Suite ale on nie może zainstalować telefonu. Postępuję zgodnie z instrukcją ale to nie nie pomaga. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Edit:
Mam także problem z operą mini. Jak się pojawia umowa licencyjna to zaznaczam oba "ptaszki" na początku i na końcu tekstu i klikam Kontynuuj. Wtedy pojawia się tekst "Żądanie nie powiodło się z powodu wewnętrznego błędu serwera". Gprs jest skonfigurowany bo Gmail działa.

Kolejny problem jest z GG. Pobrałem najnowszą wersją i jak chcę ją uruchomić to pisze "Operacja nie powiodła się"

Proszę o pomoc.

07 Maj 2008, 15:13

Menu -> Ustawienie -> Zakładka Łączność -> Połączenie USB

sprawdź czy telefon wykrywa kabel, jeżeli tak to po instalacji oprogramowania w panelu Mój Komputer powinien pojawić się Sony Ericsson Phone Browser wejdź w niego i sprawdź czy tam ci nie wykryło telefonu. Jeżeli nie musisz w ustawieniach programu znaelźć odpowiedni COM pod który jest podłączony telefon.

Co do gadu-gadu to skorzystaj z tego faq
6. Jak zmienić domyślny punkt dostępu w telefonie Sony Ericsson?
Prosimy zmienić ustawienia internetu korzystając z menu "Więcej" na liście aplikacji kiedy zaznaczone jest Gadu-Gadu.
W przypadku wcześniej wybranego złego połączenia należy ustawić opcję na "Zawsze pytaj". Po wybraniu dobrego punktu dostępu należy ustawić ponownie "Pytaj tylko raz".
Powinno to pomóc także w przypadku Opery.

07 Maj 2008, 15:19

Telefon jest wykrywany bo mogę przesyłać pliki przez Transfer Plików, ale mi zależy na tym abym mógł przez Sony Ericsson PC Suite. Starsza wersja GG działa.

Edit:
W pierwszym poście chodziło mi o to że instalka GG nie chcę się uruchomić. Starsza wersja GG działa. Opera nadal nie działa.

07 Maj 2008, 15:26

No to musisz zrobić tak jak napisałem znaleźć odpowiedni COM pod który jest podłączony telefon.

Co do GG to może być tak, że najnowsza wersja nie jest kompatybilna z twoim telefonem. Ściągałeś może z tej zakładki http://mobilne.gadu-gadu.pl/pobierz.php?typ=j2me&v=se ?? Masz dwie opcje z certyfikatem lub bez sprawdź która zadziała.

A zintegrowana przeglądarka działa??

07 Maj 2008, 15:29

Standardowa przeglądarka działa. Napisz do mnie na GG 10762806.

Edit:
Z nudów podłączyłem do My Phone Explorer w200i mojej siostry. Pobawiłem się trochę w ustawieniach i bez problemu go wykryło. Jak podłączyłem k800i to wyskoczył komunikat że nie znaleziono żadnego telefonu.
Wersja oprogramowania: CXC1250210 R1KG001070418
Dodam że telefon był przywieziony z Angli. Proszę o pomoc.

07 Maj 2008, 19:54

polecam... wyłączyć telefon, wyjąć baterię na chwilę, włożyć baterię, włączyć telefon.
następnie.
odłączyć kabel od komputera, wyłaczyć komputer, podłączyć kabel do innego portu,
włączyć komputer, zainstalować sterowniki ręcznie od nowa (pod żadnym pozorem automatyczne instalacja), odpalić MyPhoneExplorer, zmienić mu port w ustawieniach.
cieszyć się działającym połączeniem...

Znalazłem coś takiego może pomoże :)

07 Maj 2008, 20:24

Działa!!! Zrobiłem przywracanie systemu, potem podłączyłem telefon i bez problemu XP zainstalował sterowniki. Potem My Phone Explorer zainstalowałem i od razu znalazł telefon. Dzięki kamuflasz za okazaną pomoc. Plusiki dla Ciebie. Pozdrawiam.

Edit:
Mini opera też działa a powodem problemów była źle ustawiona data w telefonie. Z tego wszystkiego nawet tego nie widziałem.
Wyślij odpowiedź