Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
25 Kwi 2012, 15:46
Witam wszystkich mam problem z moim komputerem a mianowicie nie mogę zainstalować system operacyjny Windows 7
na początku instalacji idzie wszystko w porządku do okienka po formatowaniu później wyskakuje niebieski obraz skanuje do 100% i włącza się komputer od nowa jaka to może być przyczyna wspomnę że przeskanowałem twardy dysk i był ok. instalacja programu raz jedną kostką raz drugą też nie dała żadnego rezultatu więc proszę o pomoc jaka przyczyna może być tego. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
25 Kwi 2012, 16:23
Po formatowaniu powinien pojawić się ten ekran:
Tobie on się nie pojawia?
25 Kwi 2012, 20:45
to mi się jeszcze pojawia i tam gdzie jest formatuj tez lecz później jak ma się zmniejszyć Trzcionka ze strzałką to przed tym właśnie wywala mi na niebiesko ekran i skanuje do 100% i odnowa wyłącza kompa tj. przed ponownym uruchamianiem się komputera.
25 Kwi 2012, 20:54
Mówisz o Blue Screen of Death (BSoD)? Jeżeli tak to istnieje jakiś konflikt sprzętowy lub jakiś komponent komputera jest wadliwy. Spróbuj zainstalować na innym dysku twardym, możesz też wymienić pamięć RAM i sprawdzić czy błąd nadal się pojawia.
26 Kwi 2012, 11:04
Sprawdziłem twardy dysk programem hd tune o wyszło ok wgrywałem program windows na jednej kostce i później na drugiej lecz cały czas tak samo wychodziło jak opisałem wcześniej