Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Problem z instalacja Windows 7 Professional (x64) - DVD (Pol

01 Mar 2010, 15:52

Cześć. Proszę o pomoc. Chciałem jako drugi system 9 obok windows xp ) zainstalować Windows 7 Professional (x64) - DVD (Polish) - oczywiście wszystko legalnie ( w ramach programu msdnaa) Po zalogowaniu się na stronie Microsoft pograłem obraz iso Windows 7 wypaliłem go na płytę dvd i przystąpiłem do instalacji ( wybierając setup) ale zamiast instalatora oprogramowania jest jedynie komunikat, że setup jest nieprawidłową aplikacją i nic dalej nie można zrobić. Tak samo dzieje się jak zamiast wypalonego dvd korzystam z wirtualnego napędu. Proszę o pomoc.

Re: Problem z instalacja Windows 7 Professional (x64) - DVD (Pol

01 Mar 2010, 22:56

A nie trzeba przypadkiem po prostu uruchomić kompa z płytki???

02 Mar 2010, 00:13

Z płytki którą wypaliłem? Chciałem tak zrobić ( ustawić w biosie by sie z płytki otwierał)ale nie mogę dostać się do biosa. Po uruchomieniu kompa i wciśnięciu klawisza f1 pokazuje się niby bios ale posiada on tylko dwie opcje do wyboru SATA.. i CD/DVD ... po zatwierdzeniu enterem którejkolwiek z tych opcji kom przechodzi do wyboru systemu i otwiera się system. Zresetowałem biosa ale to nic w zasadzie nie dało. Nie wiem co dalej mogę zrobić.

02 Mar 2010, 00:16

P.S. Po wciśnięciu klawisza 'delete' kom nie reaguje.

04 Mar 2010, 17:39

Witam ponownie. Problem rozwiązał się po zastosowaniu się do propozycji kolegów z działu bezpieczeństwo. Najprawdopodobniej pokopał coś jakiś wirus. Zainteresowanych odsyłam tam po szczegóły.
Wyślij odpowiedź