Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

problem z instalacja windowsa xp

09 Lip 2010, 10:41

mam problem z instalacja windowsa xp wrzucam plytke wszystko idzie dobrze dochodzi do podzialu partycji i jast komunikat nie ma plyty instalacyjnej w napedzie nie wiem co dalej zrobic prosze o pomoc z gory dziekuje pozdrawiam

//Posty połączone

z ta instalacja jest taki problem ze dochodzi do partycjonownia i jest napis ze nie ma w twoim napedzie plyty z systemem moze problem polega na tym ze potrzebny jest jakis klucz jak w laptopie ale nie wiem wiec dla tego prosze o pomoc

//Posty połączone

wydaje mi sie ze moze byc to jeszcze taki problem jak ze zmiana visty na xp jak chcialem zmienic viste na xp to wlasnie przy partycjonowaniu wyskoczyl mi napis w twoim napedzie nie ma plyty z systemem windows xp i nie wiem jak rozwiazac ten problem zeby zainstalowal mi sie xp
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 14 Mar 2011, 16:49, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów

Re: problem z instalacja windowsa xp

14 Lip 2010, 17:24

A instalujesz go na laptopie, czy stacjonarnym???

14 Lip 2010, 17:32

na stacjonarnym

//Posty połączone

pomoze mi ktos rozwiazac ten problem? tyle czasu juz czekam na jakas pomoc i nic

15 Lip 2010, 20:16

Nikt nie jest wszechwiedzący i nie musi znać rozwiązania problemu.

Czy instalowałeś z tej płytki kiedykolwiek system??? Bo może jest z nią coś nie tak.

15 Lip 2010, 20:48

tak instalowalem na innym kompie i wszystko szlo ok i na wszelki wypadek podaje parametry mojego kompa Plyta glowna ASUSP5VD2-VMIS P4M900 SATA2LAN RAID VGA vATX Procesor Intel Dual CoreE2160 1,80GHz/800MHz1MB LGA Dysk Twardy Hitachi 160GB8MB SATA2 7200rpm VCQ Deskstar

//Posty połączone

witam postanowilem odswiezyc ten temat gdyz wlanie pojawil sie ten sam problem jw.jest to opisane instaluje wlasnie winde u kolegi i jest to samo czli jak w nieskonczonym temacie a wymagania sprzetowe tego kompa sa takie same jw. Za wszelka pomoc z gory dziekuje pozdrawiam

13 Mar 2011, 19:06

A próbowałeś instalacji inną kopią systemu? I czy próbowałeś instalacji systemu z pamięci przenośnej? (w laptopie to możliwe, na stacjonarnym nie jestem pewien)?

13 Mar 2011, 20:13

probowalem na laptopie i na kompie o tych samych parametrach i wszystko poszlo ok i dziala a na tym kompie kumpla czemu nie idzie to nie mam pojecia

13 Mar 2011, 20:26

A instalacja z pamięci przenośnej?

13 Mar 2011, 21:41

wogole zadna opcja nic nie daje juz nawet bios zresetowalem bo pomyslalem ze cos sie moze tam cos stalo ale juz sam nie mam pojecia co to moze byc

13 Mar 2011, 22:41

Jak dokładnie brzmi ten komunikat błędu podczas instalacji???

13 Mar 2011, 23:03

w twoim napedzie nie ma plyty z instalatorem windows i dodam jeszcze ze plyta jest oryginalna oczywiscie i jest nowa drugi raz uzywana bo sprawdzalem ja na swoim kompie i wszystko poszlo bez zadnych zazutow a na kompie kolegi nie chce isc choc komp jest dokladnie taki sam jak moj

13 Mar 2011, 23:26

Hmm, skoro u Ciebie działa to może spróbuj podpiąć swój napęd u kolegi i wtedy instaluj.

14 Mar 2011, 11:18

mati8898 zrobilem tak jak zasugierowales podpielem swoj naped i wszystko poszlo ok wiec wyszlo na to ze byla to wina napedu nawet sie nie spodziewalem dzieki za pomoc pozdrawiam
Wyślij odpowiedź