Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Problem z klawiaturą.

06 Sty 2008, 13:36

Ma klawiatur e5 i od pewnego czasu są z nią problem
jak na ciskam 0 na klawiaturze numerycznej to włącza się mój komputer
strzałki w grach przestały działać .Jak by ktoś pomógł był bym wdzięczny.

06 Sty 2008, 14:18

Poprostu klawiatura ma zwarcie i np zero działa za power na klawiaturze,a niezalałeś jej przypadkiem?,bo to takie objawy miałem jak zalałem ją wodą jak zalałbyś ją wodą to nawet jest sposub na jej naprawienie,a jak niezalałeś jej i robi ci takie problemy to poprostu weż i kup coś z seri TRACER albo GEMBIRD (bo klawiatury tak ogólnie się nienaprawia)chyba że jest jakieś małe uszkodzenie

06 Sty 2008, 15:23

Właśnie ja tez tak mailem po zalaniu jej Cola :P

A kolega jak jadł przy klawiaturze hamburgera z dużą iloscia sosu :D

Przyczyna jest zwarcie. jeśli da sie ja rozkręcić tak aby zobaczyć styki zrób to i wszystko wyczyść jakimś alkocholem a najlepiej jakąś wodą po goleniu [swoja albo pożycz od taty :P]

A jeśli nie jest zalana to tez ja możesz wyczyścić nie zaszkodzi a może pomuc, jakieś okruszki może albo kurz sie tam dostał.

jeśli to tez nie to wejdź w panel sterowania -> Klawiartura -> zmień czcionkę

Pozdro

06 Sty 2008, 15:29

adamsio napisał(a):A jeśli nie jest zalana to tez ja możesz wyczyścić nie zaszkodzi a może pomuc, jakieś okruszki może albo kurz sie tam dostał.

Ależ oczywiście że pomÓc może :).

W sumie wygląda to na jakieś zwarcie tyle że w środku klawiatury nie ma co za bardzo zwarcia robić :(.

Ale rozkręcić wyczyścić zawsze możesz, nic Ci się nie stanie a może rzeczywiście to coś da:).

06 Sty 2008, 15:31

A własnie jak zamierzasz ją czyscic to uważaj na 2-rzeczy
pierwsze jak rozkrecisz klawiature to niepogup takich gumek które są pod przyciskami bo wtedy to totalny problem bo niewcisniesz przycisku bo przycisk bendzie wpadnięty,po drugie to uważaj na takie 2podłady które są pod przyciskami,bo wtedy jak to rozgrzebiesz i niezłożysz tak jak należy to już wogule z klawiatury sobie nieskorzystasz.

(Na tych podkładasz są te gumki co wczesniej wspominałem,jak rozkręcisz klawiature to bendziesz wiedział oco chodzi.)

06 Sty 2008, 15:40

Sie Denstyny czepiasz jak byś sama czasem szybko nie pisał i błędu nie popełnił :P

06 Sty 2008, 16:11

Dzięki sprobuję to zrobić. A jak nie wyjdzie to kupie nową i po sprawie.

07 Sty 2008, 15:45

adamsio napisał(a):Sie Denstyny czepiasz jak byś sama czasem szybko nie pisał i błędu nie popełnił :P

Ja się nie czepiam.......

Dzięki sprobuję to zrobić. A jak nie wyjdzie to kupie nową i po sprawie.

Wiesz może się okazać że to nie wina klawy tylko np: gniazda w które Ją wpinasz..... ale spokojnie najpierw Ją wyczyść i napisz czy coś dało, jak nie będziemy gdybać dalej :).
Wyślij odpowiedź