Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
21 Lis 2008, 13:03
Witam mam problem z moim komputerem jak gram w NFS UC to mój komputer po chwili graniu pisczy jak karetka na sygnale wie ktoś o co tutaj chodzi?
21 Lis 2008, 17:47
Przegrzewa się procesor albo karta graficzna.
Pobierz program
EVEREST Ultimate Edition 
Komputer

Czujnik.
Napisz temperatury.
21 Lis 2008, 21:56
O to cała temperatura jest jak dla mnie mała tak mi się wydaje

.
21 Lis 2008, 22:07
59 stopni w stosunku do 26 rdzenia. Albo pasta termoprzewodząca już jest stara albo radiator nie przylega albo czujniki są uszkodzone. No może jeszcze everest źle odczytuje. Ogólnie sprawdź dwie pierwsze możliwości.
Co jeszcze? Wyczyść komputer z kurzu (na procesorze, karcie graficznej oraz chipsecie) i poukładaj kable.
Podaj jeszcze odczyty z Biosu (temperatur oraz napięć).
22 Lis 2008, 01:07
cosik_ktosik napisał(a):Podaj jeszcze odczyty z Biosu (temperatur oraz napięć).
Tego nie umiem sprawdzić w Biosie

może mała pod powiedź.
22 Lis 2008, 01:32
Do Biosu wchodzisz wciskając klawisz DEL przy starcie komputera. Na pierwszym ekranie po starcie będzie napis Press DEL to Enter Setup, wciskasz i wchodzisz. Wybierz PC Health Status (czasami jest Hardware Monitor), wejdź i spisz napięcia +3.3V, +5V oraz +12V oraz temperatury. Z Biosu wychodzisz klawiszem ESC.
22 Lis 2008, 10:32
Jaki masz zasilacz?
Z odczytu wynika że jest uszkodzony, takie napięcia

, ale najprawdopodobniej myli się program bo nie odpaliłby komputer na takich napięciach, a raczej praca na nim byłaby nie możliwa.
22 Lis 2008, 14:07
Zasilacz mam dobry bo to praktycznie nówka komputer może go mam rok może pół roku nie wiem co jest nie tak ProStreet śmiga jak żyleta i jest ok

dalej nie wiem co jest grane.
22 Lis 2008, 22:01
Komputer z marketu czy składany?
Podaj jednak model tego zasilacza i całą konfigurację komputera.
22 Lis 2008, 22:16
Coś nie gra temperatura procesora 60* a rdzeni 18*, 28* ?. To jest nie możliwe temperatura rdzeni powinna być wyższa od temperatury procesora i to o jakieś 10-15 stopni. Zdejmowałeś chłodzenie z procka? wcześniej też tak było ?
Możliwe że na procesorze nie ma pasty termoprzewodzącej. Temperatura na grafice w normie. Masz jakiś wentyl w obudowie ?
23 Lis 2008, 00:31
Mam 3 wentylatory i chyba już jest po problemie tak mi się wydaje dzisiaj pograłem sobie z dobre 3 godzinki i zero pisku komputera jutro znowu sobie pogram i dam znać czy coś nie tak jest znowu. Znowu klapa brat grał teraz w metina2 i znowu komputer piszczał jak karetka na sygnale co może być nie tak ?