Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
25 Wrz 2012, 20:06
Witam, mam Windowsa XP sp3 i wpadłem ostatnio na (głupi) pomysł zmiany kompozycji/wyglądu systemu. Pobrałem plik z
http://shp.net.pl/files/details/brico-pack-leopardxp.html. Po zainstalowaniu miałem problemy mianowicie miałem 2 paski(1 klasyczny jak w XP, ale z wyglądem maca a drugi ten z ikonkami aplikacji) i na środku ciągle miałem przezroczyste okno po logowaniu(tak jak jest w Mac'u) i nie widziałem napisów gdy np. klikałem na pulpit prawym od myszki lub na któryś z pasków. Postanowiłem odinstalować to, jednak podczas tej czynności wyskoczył błąd, że niektóre pliki zostały podmienione i nie mam ich kopii dlatego mam np kursor niestandardowy ustawienie okien itd. Są to drobiazgi z porównaniem co było wcześniej, ale chcę rozwiązać problem do końca. Czy może ktoś podać link, z którego mogę pobrać klasyczną kompozycję Windowsa XP SP3? Szukałem na internecie jednak znalazłem tylko Windowsa 7
Z góry dziękuje za pomoc !
26 Wrz 2012, 11:44
Hmmm... A nie zadziałałoby pobranie innej kompozycji opartej na oryginalnej windowsowskiej? Ja mam Zune Desktop Theme od... hmm, 5 lat już chyba (albo i więcej) i jak dla mnie lepiej niż oryginał wygląda (pomarańczowy Start, paski zadań, okien itp. szaroczarne - naprawdę sympatycznie wygląda)
26 Wrz 2012, 17:40
Możesz podać link i poradnik na wszelki wypadek?
26 Wrz 2012, 18:34
Jest to dość popularny temat, możesz go sobie w Google znaleźć, a instalacja jest banalna, bo to pliczek .msi, więc Windows sam go wrzuci tam, gdzie trzeba.
26 Wrz 2012, 19:16
Nie pomogło, zmieniło tylko kolory. A mnie interesuje zastąpienie na standardowe takich rzeczy jak kursor wygląd okien itd... W większości wyglądu jest z Win XP, ale są elementy z Maca z tego tematu z powyżej podanego linka;/
- pulpit.JPG (85 KiB) Obejrzany 3089 razy
27 Wrz 2012, 14:59
Wrzuć do napędu płytkę z systemem, a następnie w Start
Uruchom wklep:
sfc /scannow
27 Wrz 2012, 17:26
Właśnie tu jest problem, bo gdy kupowałem tego laptopa kupiłem go z oryginalnym systemem ale od razu wgranym a płyty nie dostałem. Gdybym posiadał taką płytę od razu bym to zrobił ;/ A posiadam płytę od Win Visty. A szukałem coś na oficjalnej stronie Microsoftu ale nic nie znalazłem ;/
28 Wrz 2012, 12:39
No to jest problem. Spróbuj jeszcze przywracania systemu.
29 Wrz 2012, 16:56
Nie poszło. Kurcze nie mam tego punktu już przywracania ;/ Nie ma na necie takiego pliku do pobrania?
30 Wrz 2012, 18:55
A odinstalowywałeś tę paczkę w trybie normalnym czy awaryjnym???
01 Paź 2012, 23:06
normalnym
02 Paź 2012, 09:30
W takim razie pobierz i zainstaluj tą paczkę ponownie i odinstaluj w trybie awaryjnym.
02 Paź 2012, 16:24
I to cos da? W trybie awaryjnym pozostaly te elementy np. kursor itd?
02 Paź 2012, 17:01
Nie wiem, czy da ale warto spróbować. Bo po prawdzie to powinieneś za pierwszym razem odinstalować paczkę w awaryjnym, a nie normalnym.
14 Paź 2012, 12:48
Nawet nie musiałem tego robić, ponieważ Windows sam się zaktualizował co do wyglądu
Nie spodziewałem się tego, ale wszystko jest ok i powiem szczerze, że od razu śmiga mi płynniej