Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Re: Problem z komputerem..sprawdzanie logów

09 Kwi 2011, 18:19

w miedzyczasie probowalem usunac wedlug instrukcji ale wyskakuje ze system napotkal blad o_O

09 Kwi 2011, 19:14

nie wiem czy to wazne w czasie skanowania kaspersky powiadomil mi ze niektore pliki sa chornione haslem.

To może archiwa zabezpieczone hasłem, całkiem normalna rzecz.

09 Kwi 2011, 20:14

nie jestem pewien czy chce wkleic dobre wyniki chyba sa zadlugiew bo dwa razy zawiesilo przegladarke wrzucam to na przeklej moze tak sie da...

09 Kwi 2011, 20:39

matko musze to przepisac :/

[strona nie jest już dostępna]

ale dziala :) sprawdz cyz to o to chodzilo i co jest nie tak jesli mozesz ....

09 Kwi 2011, 21:12

Czyli w sumie nic nie zostało wykryte. W takim razie mi to wygląda nie na infekcję, lecz jakiś defekt systemu. Zrób to sprawdzanie plików, które wcześniej podawałem.

09 Kwi 2011, 21:17

bd problem bo ja nie mam pojecia gdzei mam plytke z systemem i czy w ogl jest w domu O_O rozumiem ze nia da sie tego zalatwic w zaden inny sposob?

09 Kwi 2011, 21:29

Możesz jeszcze spróbować przeprowadzić to sprawdzanie bez płytki, ale jak wywali komunikat, aby ją włożyć do napędu to już nic nie poradzisz i będziesz musiał je przerwać. Także płyta będzie raczej niezbędna.

09 Kwi 2011, 21:44

próbuje czyli nie masz juz wiecej pomysłow oprocz tgo :( ?

09 Kwi 2011, 22:11

Może by się jeszcze coś znalazło, ale póki co znajdź płytkę z systemem i zrób to sprawdzanie.

I co z tym Avastem, bo pytałem kilka postów wcześniej i nie napisałeś. Próbowałeś go odinstalować???

09 Kwi 2011, 22:20

No wiec wczesniej nie moglem odpalic dodawania i usuwania programow a teraz tak i usunalem bez problemu ale jestem bez antywirusa...

09 Kwi 2011, 22:24

Ale rozumiem, że mimo to problemy nie ustąpiły???

09 Kwi 2011, 22:28

hmmm nie moge kopiowac rzeczy zminimalizowane znikaja chcoiaz sa otwieram je przez menadzer zadan. Wmp sie nie otwiera zdjecia sie nie otwieraja ogl raczej nic sie nie zmienilo :/

09 Kwi 2011, 22:29

dziwne jest tez to ze praktycznie nic nie moge usunac z komputera chcialem usunac relatek bo chce zainstalowac nowy to jest to odpowiedzialne za to ze nie dzialaja mi glosniki usnal cos z tego combofix ale to sie nie chce usunac...

edit:usunalem przez narzedzia administracyjne i zainstalowalem odnowa i wyskoczyl ten sam blad..sprawdz czy wczesniejsze procesy instalacji zostaly zakonczone...

10 Kwi 2011, 09:55

Znajdź tą płytkę i rób sprawdzanie plików, jak już któryś raz z kolei napisałem.

10 Kwi 2011, 10:26

znalazłem plyte i juz sie za to zabieram. Dzis rano nic sie nie zmienilo poza jednym wyskoczylo instalowanie realtek (Samo) i po zainstalowaniu glosniki zaczely dzialac lecz nie dziala wmp wiec malo to mi daje :/ dziwna sprawa jest tez z tym ze przy kazdym instalowaniu sterownikow(tak bylo od poczatku nawet gdy komputer byl jeszcze sprawny) wyskakuje ostrzezenie ze instalacja sterownikow moze wplynac na niestabilnosc systemu wiec moze po miesiacu tak instalowania wkoncu wplynela?
Wyślij odpowiedź