Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Problem z LG GM360 i karta pamięci.

22 Kwi 2011, 19:52

Mam telefon LG GM360 i mam kartę pamięci Micro SD 1GB, mam ją po Nokia XpressMusic i pasuje, była formatowana w Noki, ale ciągle woła o formatowanie, więc formatuje, tylko chce hasło które nawet nie było, więc wpisuje cokolwiek, potem 0000 i zadziałało, ale ciągle woła o format. Karta była w telefonie (Nokia) przy jego zakupie. W Noki działa, a w LG nie. Na karcie pisze Micro SD 1 GB a z tyłu jakieś kody. Proszę o szybką pomoc.

Re: Problem z LG GM360 i karta pamięci.

22 Kwi 2011, 21:03

Jakie kody z tyłu?

23 Kwi 2011, 10:22

MM8GR01GUACA-NA
I CO380000 930
Made in TAIVAN

Nic więcej

23 Kwi 2011, 13:40

Próbowałeś instalacji nowego soft`a? Sprawdź też czy problem występuję na innym telefonie, oprócz tych dwóch, co sprawdzałeś.

23 Kwi 2011, 18:57

Hehe, soft`a nie wiem, jak, a zresztą spowalnia się komputer i ciężko się przegląda ( po podłączeniu na tryb "Pamięć masowa" ) . Niestety nie mam 3 telefonu który to obsługuje.

UWAGA: W Noki jest wejście takie w które się wsadza kartę na "Pstryk" a w LG na takie że się otwiera klapkę i się wkłada kartę ( coś w stylu wkładania karty SIM ) .

Ciekawostka: Dlaczego chcę kartę pamięci? Bo LG ma bardzo mało pamięci :( .

23 Kwi 2011, 19:22

LG zawsze taki mają problem.

1.Ściągnij z internetu programik Test disk.
2.W Menu wyświetlą Ci się dyski jakie masz w komputerze.
3.Wybierz dysk, na którym jest pendrive i kliknij -> Analiza.
4. Następnie wybierz -> Q (Quit)
5. Powininna wyświetlić Ci się lista partycji, jeżeli nie ma wszystkiego kliknij -> Search.
6. Następnie wybierz -> Write, potwierdź i wybierz -> Backup BS -> Potwierdź.
7. Uruchom ponownie komputer.

Testdisk -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... toRec.html.

23 Kwi 2011, 22:42

Niestety karta pamięci jak jest podłączona, to jak włączam programik to pisze po angielsku proszę czekać. I tak w nieskończoność, a jeżeli robię ten sposób bez włożonej karty to nic to nie daje.

24 Kwi 2011, 10:49

Masz zainstalowany Service Pack 3?

24 Kwi 2011, 11:41

Nie, nawet nie chce się instalować. TEN PROGRAM ROZWALIŁ MI TELEFON. NIE POKAZUJE ILE PAMIĘCI JEST, ZDJĘCIA, FILMY, GRY JAR, MUZYKĘ (TYLKO TA KTÓRA WBUDOWANA W TELEFON). TERAZ TO PRAWIE NIC NIE MOGĘ ROBIĆ! A PRZYWÓCIC NIE MOGĘ. SEKTORY, ALBO CYLINDRY TEN PROGRAM ROZWALIŁ, ALBO NARUSZYŁ SOFT`A!

24 Kwi 2011, 18:13

Zapewne nie wykonałeś czegoś, tak jak trzeba. W tej sytuacji podepnij telefon do komputera. Naciśnij PPM na dysku, wskazującym telefon i naciśnij -> właściwości - zakładka narzędzia -> sprawdź błędy. Ponadto program ten nie mógł Ci rozwalić telefonu, gdyż, jak napisałeś wcześniej program nie działa :) . Także problemem jest co innego, zapewne uszkodzona mechanicznie karta pamięci, ale o tym się jeszcze przekonamy.

25 Kwi 2011, 15:38

Jak widzisz, karta działa na Noki. On nie działa na dysku wymiennym którym jest karta, w którą nie można wejść też w Mój Komputer. Aha, i nie robi zdjęć i filmów, bo pisze że w pamięci telefonu jest za mało pamięci. Co do programu, zrobiłem dokładnie jak ty mi napisałeś. Nic to nie dało, to sprawdzianie.

25 Kwi 2011, 17:06

Włóż kartę pamięci i zresetuj ustawienia telefonu. Karta może być sygnowana tylko dla Nokii równie dobrze. Takie karty pamięci istnieją. sprawdź sobie, czy twoja karta jest sygnowana tylko dla jednej marki.

25 Kwi 2011, 17:13

Wez wszystko na dysk wrzuc i zrob format na karcie tez mam taka nokie i lg gt540 i mi karta w ten sposob zadziala. Drugi problem moze polegac na tym ze na tej karcie moze byc taki plik z noki, przez ktory tylko nokia bedzie czytac ta karte. Moze tez go gdzies przechowac i zobaczyc co z lg bedzie sie dzialo

25 Kwi 2011, 19:13

_D_@_N_!_0_ napisał(a):Wez wszystko na dysk wrzuc i zrob format na karcie [...]. Drugi problem moze polegac na tym ze na tej karcie moze byc taki plik z noki, przez ktory tylko nokia bedzie czytac ta karte.[...]

Nie mogę formatować z poziomu komputera, ponieważ jak klikam na dysk wymienny odpowiadający karcie pamięci, proces Explorer.exe się zawiesza i wyłącza, więc go muszę włączać. A kartę formatowałem w Noki, i LG.

kominekl napisał(a):Włóż kartę pamięci i zresetuj ustawienia telefonu. [...] Takie karty pamięci istnieją. sprawdź sobie, czy twoja karta jest sygnowana tylko dla jednej marki.

Robiłem tak, ale reset nic nie dał. A na karcie nic nie pisze, tylko ile pamięci i jaki typ. Nie pisze nic innego, nie mogę rozpoznać tej karty.

A problemy ( opisane w 9 i 11 poście całego tematu ) nie mogę naprawić. Soft`a mam najnowszego, więc instalować nie mogę. Problem zostaje, ale wg. mnie to przez program "TestDisk".

PS: Nie wiem jaki jest kod zabezp. , a resetowałem trafem ( CUD!).

25 Kwi 2011, 19:23

Jaki to model karty (firma)?
Wyślij odpowiedź