Witam, od kilku dni mam pewien problem. Gdy rozmawiam przez mikrofon to słyszę siebie w głośnikach/słuchawkach. To bardzo denerwujące przy rozmowach na TeamSpeak'u czy Skype. Czytałem, że wyłączenie "Zwiększenie wydajności mikrofonu" działa, ale ja tego nie mam. Uruchamiam ten głośniczek koło zegara i mam tylko wycisz (wyciszałem i też nic). W panelu sterowania
opcje dźwięku i ustawieniach audio w nagrywaniu dźwięku czy głosu nie mogę dać opcji zaawansowane. Nic w komputerze nie zmieniałem aż tu chyba we wtorek zacząłem siebie słyszeć. Mikrofon mam jeden i ten sam razem ze słuchawkami (2 oddzielne wejścia) i pamiętam, że już miałem opcję zwiększenie wydajności mikrofonu. Co na to poradzić?
EDIT:
Znalazłem już opcję "zwiększenie wydajności mikrofonu". Musiałem zaznaczyć opcję sterowniki zaawansowane. Ale zaznaczenie/odznaczenie tego nic nie dało. Zapomniałem dodać, że wystarczę, że uruchomię system to już jak gadam to się słyszę. Nie muszę uruchamiać żadnych programów typu Skype czy rejestrator dźwięku. Słyszałem, że wyciszenie opcji miks stereo pomaga, ale u mnie znowu klapa, co tu zrobić:/ ?
EDIT2: Próbowałem się nagrywać w rejestratorze dźwięku. Oczywiście słyszałem siebie, ale zielony pasek ani drgnął. W druim mikrofonie się nie słyszę i również nie nagrywa ...