Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Problem z najnowszymi sterownikami Radeon 9550

15 Maj 2008, 10:34

Witam.

Mam niecodzienny problem.

Zainstalowałem najnowsze sterowniki do mojego Radeona 9550 ze strony producenta. Na początku nie zauważyłem żadnych problemów. Jednak po zainstalowaniu gry Gothic 2 gra sie nie włączała wyskakiwał jakiś błąd, a w innych grach komputer samoczynnie sie restartował po ok minucie.

Zainstalowałem starsze sterowniki i wszystko działa bez zarzutu.
Na początku myślałem że to kwestia wymagań- włączałem Oblivion i komputer sie restartował potem Gothic 3 i też sie restartował.
Ale potem zainstalowałem gre Soldiers która ma znikome wymagania i tez komputer sie restartował po uruchomieniu gry po ok minucie.
Po zainstalowaniu starszych sterowników wszystkie te gry działają bez zarzutu.

Może ktoś wie czym jest powodowany taki błąd.

Mój komp:
Sempron 2800+ (2GHz)
1024 Ram
Radeon 9550 128

15 Maj 2008, 10:49

Restarty komputera są przeważnie przez to że mamy uszkodzone pamięci i przy większym wysiłku komputer się restartuje,a np przez nie poprawne sterowniki też komputer lubi sie restartować zależy wszystko od wersji danego sterownika.

15 Maj 2008, 10:52

Hmm...
Skoro to najnowsze sterowniki ze strony ATI, to chyba nie mogą byc nie poprawne.

A tu nie chodziło nawet o duży "wisiłek"ze strony komputera bo gra Soldiers ma bardzo niskie wymagania a komputer też sie restartował.

16 Maj 2008, 08:33

Ale skoro zainstalowałeś starsze sterowniki i wszystko jest ok to poco "szukać dziury w całym" :?: jest wiele powodów do tamtej przyczyny która była twoim problemem (sterowniki)

30 Maj 2008, 09:54

:lol: no jest teraz wszystko dobrze ale czy to nie jest nurtujące pytanie DLACZEGO?

->To nie sterowniki, instalowałem u kolegi żeby sprawdzic czy działają dobrze i wszystko było ok.

Re: Problem z najnowszymi sterownikami Radeon 9550

14 Cze 2009, 18:44

Możesz podać link do tych sterowników? Ja też mam problem z Gothicem, a bardzo chciałbym zagrać :sad:

14 Cze 2009, 22:07

Batix napisał(a):Możesz podać link do tych sterowników? Ja też mam problem z Gothicem, a bardzo chciałbym zagrać :sad:

Zainstaluj sterowniki z tej stronki, a powinno wszytsko działać jak należy.

16 Cze 2009, 14:02

Niestety nadal nie działa, klikam na ikonie, pojawia się proces ale się nie włącza. Ma ktoś jakieś pomysły?

16 Cze 2009, 16:22

Spróbuj poprzez Menadżer urządzeń.

18 Cze 2009, 16:18

także nie działa, a jak wyłączam kompa to pokazuje się obraz wczytywania ale potem błąd że nie uruchomi się ob stacja jest właśnie zamykana

18 Cze 2009, 19:48

Spróbuj jeszcze w trybie awaryjnym. Przed ładowaniem systemu wciskaj F8.

06 Lip 2009, 18:35

Niestety, też nie działa ;/

06 Lip 2009, 21:39

W takim razie pobierz i zainstaluj sterowniki Omega -> click

08 Lip 2009, 11:02

Nadal nic, a jeszcze jak brałem pomoc offline to pisało, że na Radeonie działa po wyłączeniu mgły i nie wiem o co w tym chodzi właśnie.

08 Lip 2009, 11:07

A jakie masz objawy w tej grze :?: Niewyraźny obraz czy komputer się restartuje :?:
Wyślij odpowiedź