Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).
2.
Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
15 Maj 2008, 10:34
Witam.
Mam niecodzienny problem.
Zainstalowałem najnowsze sterowniki do mojego Radeona 9550 ze strony producenta. Na początku nie zauważyłem żadnych problemów. Jednak po zainstalowaniu gry Gothic 2 gra sie nie włączała wyskakiwał jakiś błąd, a w innych grach komputer samoczynnie sie restartował po ok minucie.
Zainstalowałem starsze sterowniki i wszystko działa bez zarzutu.
Na początku myślałem że to kwestia wymagań- włączałem Oblivion i komputer sie restartował potem Gothic 3 i też sie restartował.
Ale potem zainstalowałem gre Soldiers która ma znikome wymagania i tez komputer sie restartował po uruchomieniu gry po ok minucie.
Po zainstalowaniu starszych sterowników wszystkie te gry działają bez zarzutu.
Może ktoś wie czym jest powodowany taki błąd.
Mój komp:
Sempron 2800+ (2GHz)
1024 Ram
Radeon 9550 128
15 Maj 2008, 10:49
Restarty komputera są przeważnie przez to że mamy uszkodzone pamięci i przy większym wysiłku komputer się restartuje,a np przez nie poprawne sterowniki też komputer lubi sie restartować zależy wszystko od wersji danego sterownika.
15 Maj 2008, 10:52
Hmm...
Skoro to najnowsze sterowniki ze strony ATI, to chyba nie mogą byc nie poprawne.
A tu nie chodziło nawet o duży "wisiłek"ze strony komputera bo gra Soldiers ma bardzo niskie wymagania a komputer też sie restartował.
16 Maj 2008, 08:33
Ale skoro zainstalowałeś starsze sterowniki i wszystko jest ok to poco "szukać dziury w całym"

jest wiele powodów do tamtej przyczyny która była twoim problemem (sterowniki)
30 Maj 2008, 09:54

no jest teraz wszystko dobrze ale czy to nie jest nurtujące pytanie DLACZEGO?

To nie sterowniki, instalowałem u kolegi żeby sprawdzic czy działają dobrze i wszystko było ok.
14 Cze 2009, 18:44
Możesz podać link do tych sterowników? Ja też mam problem z Gothicem, a bardzo chciałbym zagrać
14 Cze 2009, 22:07
Batix napisał(a):Możesz podać link do tych sterowników? Ja też mam problem z Gothicem, a bardzo chciałbym zagrać

Zainstaluj sterowniki z
tej stronki, a powinno wszytsko działać jak należy.
16 Cze 2009, 14:02
Niestety nadal nie działa, klikam na ikonie, pojawia się proces ale się nie włącza. Ma ktoś jakieś pomysły?
16 Cze 2009, 16:22
Spróbuj poprzez Menadżer urządzeń.
18 Cze 2009, 16:18
także nie działa, a jak wyłączam kompa to pokazuje się obraz wczytywania ale potem błąd że nie uruchomi się ob stacja jest właśnie zamykana
18 Cze 2009, 19:48
Spróbuj jeszcze w trybie awaryjnym. Przed ładowaniem systemu wciskaj F8.
06 Lip 2009, 18:35
Niestety, też nie działa ;/
06 Lip 2009, 21:39
W takim razie pobierz i zainstaluj sterowniki Omega
click
08 Lip 2009, 11:02
Nadal nic, a jeszcze jak brałem pomoc offline to pisało, że na Radeonie działa po wyłączeniu mgły i nie wiem o co w tym chodzi właśnie.
08 Lip 2009, 11:07
A jakie masz objawy w tej grze

Niewyraźny obraz czy komputer się restartuje