Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
09 Sie 2007, 09:17
Niewiem gdzie to trzebabylo napisac wiec napisz tu. Niekiedy kolo kart sieciowej.
Pojawia mi sie brama internetowa na ibm d718246c381 i pisze polazcenie sieci bezprzewodowej czy mzoe to oznazcac atak hakerski . mam neta w lanie. Czy przez to moge neta nie mieć bo ktos mi go próbuje zabrać.
09 Sie 2007, 11:22
Pozamykaj dziurawe porty narzędziem WWDC.
Pokaż log z Hijacka, Silent Runners i ComboFix.
09 Sie 2007, 11:27
Czyli, co myslisz, że jest to wina portów i jakis robak chce mi wejść.
09 Sie 2007, 11:34
Być może, na sieciach się specjalnie nie znam ale taki atak mógł wystąpić, dlatego pozamykaj dziurawe porty tym narzędziem i pokaż komplet logów.
09 Sie 2007, 11:42
Czy po zamknieciu portów bede mial neta i czy komp nie bedzie wariował.
09 Sie 2007, 11:45
Zawsze po zamknięciu portów, jeżeli pojawią się jakieś problemy, będziesz mógł je ponownie otworzyć.
09 Sie 2007, 11:49
Dobra, ale program mi pokazuje zamknąć wszystie, czy wybrane.
Jak masz daj gg.
09 Sie 2007, 11:57
Program zamyka najbardziej atakowane przez robaki porty-> [strona nie jest już dostępna]
Skoro wątek jest na forum, pomoc także otrzymasz na forum.
09 Sie 2007, 19:53
Może gdzieś w okolicy masz
Internet Exchange Point czy
NAP
Tak to trudno coś wywróżyć.
Również polecam WWDC (zaznacz wszystkie zaznaczone na czerwono) ,żółte mogą być.
Zapodaj jakieś logi.Takie jak podał
slake1 mogą być też z firewalla .
Zadzwoń do admina i spytaj czy sieć ma jakąś umowę peeringową z innymi sieciami czy tylko jest tak słabo zabezpieczona