Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Problem z netią

26 Maj 2009, 18:52

Mam problem, a mianowicie:
posiadam laptopa i zamowilem internet z neti nie chciałem od nich modemu ponieważ mam stary z neostrady: model ZTE xdsl 852.
gdy przyszedł mi list z loginem i hasłem nie przyszły mi sterowniki, kiedy zadzwoniłem do nich kazali abym ściągnoł je z netia.pl ale tam ich nie ma!!!! nie wiem co mam robic sciągałem sterowniki z innych stron ale nie działaly prosze o pomoc ! z góry thx.

Re: Problem z netią

26 Maj 2009, 21:48

Nie wiem co kombinujesz ale .....czemu nie wziąłeś modemu Netii? :570:

Ściągnij stery do swojego modemu ze str.producenta albo( tp.sa ...jeżeli są :roll: )(same drivery !).Oprogramowanie z Netii.
PS. Czasami tracę wiarę w ludzi.....nie wiem co Cię skoniło by pozostać przy jakimś :roll: modemie ...a co na to monter z Netii??

27 Maj 2009, 13:24

monter na to:
jeżeli posiadasz modem z neo nie ma problemu wystarczy pobrac stery z netia.pl ale tam sa tylko do dwoch modemow ale innych.
wydaje mi sie że mogę miec uszkodzony modem bo wyskakuje mi bład ze jest awaria modemu :(

28 Maj 2009, 16:31

Z modemem od neostrada to ci raczej nie zadziała. Problem tkwi głęboko w transmisji i nic z tym nie zrobisz.

28 Maj 2009, 17:46

ok wezme od nich modem dzięki za pomoc
Wyślij odpowiedź