Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
16 Sty 2008, 01:09
Witam mam pewien problem otóż potrzebuję kumpeli postawić system w kompie i mam system operacyjny jest to chyba starszej generacji komp bo nie jest on stojący jak to bywa tylko leżący na obudowie na przodzie po lewej stronie pod wejściem na dyskietki pisze nazwa FUJITSU COMPUTERS SIEMENS potrzebuję postawić na nim nowy system ale jest problem ponieważ niema sterowników do płyty głównej , karty dźwiękowej , karty graficznej.Pytanko do WAS jak mogę o ile się da znaleść te wszystkie parametry płyty głównej , karty grafiki , karty dźwiękowej abym mógł z neta ściągnąć stery do nich i postawić nowy system.Będę wdzięczny za konkretne instrukcję.Ściągnąłem obudowę ale tam niema nic opisanego albo jak widzę ciężko się dostać do tego aby muc coś zobaczyć.
16 Sty 2008, 08:26
A dasz rade to coś włączyć? Jak tak to napisz jeszcze jaki tam jest system!!
16 Sty 2008, 11:32
Jeśli zainstalujesz windowsa xp to on sam powinien zainstalować sterowniki do płyty głównej grafiki i może do karty dzwiękowej.A obudowa ma małe znaczenie co do komputera.Obudowa to tylko wygląd naszego PC a żeby sprawdzić parametry komputera wystarczy tylko w biosie troche go przepatrzyć.
16 Sty 2008, 16:19
Dawid255151 napisał(a):Jeśli zainstalujesz windowsa xp to on sam powinien zainstalować sterowniki do płyty głównej grafiki i może do karty dzwiękowej
i moze jeszcze po browara skoczy.
Skad ty te pomysly znajdujesz ??
To juz kolejny post w ktorym piszesz jakies niestworzone bzdury,robisz to dla plusow ? Czy poprostu lubisz sie udzielac nawet jak niekumasz tematu ?
SHINGO jesli udalo ci sie wogole na tym sprzecie postawic system to sproboj zainstalowac everesta a w nim sprawdzisz wiekszosc podzespolow a przy parametrach plyty glownej powinien byc rowniez link do producenta plyty glownej a tam napewno znajdziesz sterowniki.
16 Sty 2008, 20:57
Niech napisze jak z systemem. Pamiętam swoj 1 komputer. Tam nie mogłem nawet Win 95 postawić. Wiec on równiez moze nie mieć takiej mozliwosci wiec EVEREST mu nie pójdzie.
16 Sty 2008, 21:03
Walnij jakiegos Linuksa starego, Ewentualnie Windows 3.1 (kiedyś miałem taki komp 'leżący' i na nim Win 3.1 ahh ;D)
potem w systemie lookasz jaki sprzęt i wiesz co możesz postawić a co nie. Wydaje mi się, że MAX co na takim kompie pójdzie to Win98, ale mogę się mylić.
16 Sty 2008, 22:05
Proponował bym to co napisal LucaS, jakiego starego linuxa bo myślę że z windowsem 95 może być problem..... pamiętam jak jeszcze do szkoły podstawowej chodziłem też były takie grzmoty.... ahhhhh