Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
15 Mar 2009, 18:33
Może ktoś wie w jakim pliku znajduje się lista cisteczek z Opery. Chciałbym je wszystkie usunąć, ale nie wiem gdzie się znajdują.
15 Mar 2009, 19:43
C:/Documents and Settings/PC*/Dane Aplikacji/Opera/Opera/Profile/cookies4.DAT
*możesz mieć inną nazwę
a próbowałeś wejść w:
narzędzia>>preferencje>>zaawansowane>>ciasteczka>>menedżer ciasteczek
tam masz listę, możesz usuwać
15 Mar 2009, 21:03
Nie da rady, jak się to usunie to wraca. Wynika z tego, że da się tylko podmienić, najlepiej na nowy, spróbuję z drugiego konta.
15 Mar 2009, 21:06
ja usunąłem ten plik po włączeniu Opery, sprawdziłem ciasteczka (narzędzia>>preferencje>>zaawansowane>>ciasteczka>>menedżer ciasteczek) lista była pusta.
po włączeniu stron automatycznie się zapełnia.
15 Mar 2009, 21:15
Zamianienie w moim przypadku nic nie dało. Mimo wszystko naprawiłem to co chciałem. W Operze brakuje możliwości zaznaczenia wszystkich pozycji w cookies i usunięcia ich. Ja mam tam sporo tego i nawet po pięciominutowym klikaniu usuń i tam cały czas tkwiło na "A" więc taka opcja bardzo by się przydała.
15 Mar 2009, 21:17
Palacio napisał(a):Zamianienie w moim przypadku nic nie dało. Mimo wszystko naprawiłem to co chciałem. W Operze brakuje możliwości zaznaczenia wszystkich pozycji w cookies i usunięcia ich. Ja mam tam sporo tego i nawet po pięciominutowym klikaniu usuń i tam cały czas tkwiło na "A" więc taka opcja bardzo by się przydała.
to usuń plik z katalogu, wtedy usuwasz wszystkie pliki cookies.
C:/Documents and Settings/PC*/Dane Aplikacji/Opera/Opera/Profile/cookies4.DAT
*możesz mieć inną nazwę
15 Mar 2009, 21:24
Usunąłem, ale powraca.
15 Mar 2009, 22:04
no i chyba będzie powracać, wystarczy uruchomić przeglądarkę, ale lista plików cookies na początku jest pusta.
przynajmniej tak mi się wydaje
usunąłem ten plik, zrestartowałem kompa, nie było go, uruchomiłem Operę i się pojawił.
16 Mar 2009, 21:42
Narzędzia>>preferencje>>zaawansowane>>ciasteczka
Tam masz menadżera ciach i odpowiednie ustawienia do zaznaczenia lub odznaczenia.
Odznacz akceptuj ciasteczka i zaznacz np.akceptuj ciacha z odwiedzanej witryny albo nie akceptuj i po wyczyszczeniu ciach w menadzerze ciach nie powinny powrócić.(zaznacz pierwsze z góry/usuń i enter i kasujesz na biegu.)