Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Problem z Operą - ciasteczka

15 Mar 2009, 18:33

Może ktoś wie w jakim pliku znajduje się lista cisteczek z Opery. Chciałbym je wszystkie usunąć, ale nie wiem gdzie się znajdują.

Re: Problem z Operą - ciasteczka

15 Mar 2009, 19:43

C:/Documents and Settings/PC*/Dane Aplikacji/Opera/Opera/Profile/cookies4.DAT
*możesz mieć inną nazwę

a próbowałeś wejść w:
narzędzia>>preferencje>>zaawansowane>>ciasteczka>>menedżer ciasteczek
tam masz listę, możesz usuwać

15 Mar 2009, 21:03

Nie da rady, jak się to usunie to wraca. Wynika z tego, że da się tylko podmienić, najlepiej na nowy, spróbuję z drugiego konta.

15 Mar 2009, 21:06

ja usunąłem ten plik po włączeniu Opery, sprawdziłem ciasteczka (narzędzia>>preferencje>>zaawansowane>>ciasteczka>>menedżer ciasteczek) lista była pusta.
po włączeniu stron automatycznie się zapełnia.

15 Mar 2009, 21:15

Zamianienie w moim przypadku nic nie dało. Mimo wszystko naprawiłem to co chciałem. W Operze brakuje możliwości zaznaczenia wszystkich pozycji w cookies i usunięcia ich. Ja mam tam sporo tego i nawet po pięciominutowym klikaniu usuń i tam cały czas tkwiło na "A" więc taka opcja bardzo by się przydała.

15 Mar 2009, 21:17

Palacio napisał(a):Zamianienie w moim przypadku nic nie dało. Mimo wszystko naprawiłem to co chciałem. W Operze brakuje możliwości zaznaczenia wszystkich pozycji w cookies i usunięcia ich. Ja mam tam sporo tego i nawet po pięciominutowym klikaniu usuń i tam cały czas tkwiło na "A" więc taka opcja bardzo by się przydała.

to usuń plik z katalogu, wtedy usuwasz wszystkie pliki cookies.

C:/Documents and Settings/PC*/Dane Aplikacji/Opera/Opera/Profile/cookies4.DAT
*możesz mieć inną nazwę

15 Mar 2009, 21:24

Usunąłem, ale powraca.

15 Mar 2009, 22:04

no i chyba będzie powracać, wystarczy uruchomić przeglądarkę, ale lista plików cookies na początku jest pusta.
przynajmniej tak mi się wydaje
usunąłem ten plik, zrestartowałem kompa, nie było go, uruchomiłem Operę i się pojawił.

16 Mar 2009, 21:42

Narzędzia>>preferencje>>zaawansowane>>ciasteczka
Tam masz menadżera ciach i odpowiednie ustawienia do zaznaczenia lub odznaczenia.
Odznacz akceptuj ciasteczka i zaznacz np.akceptuj ciacha z odwiedzanej witryny albo nie akceptuj i po wyczyszczeniu ciach w menadzerze ciach nie powinny powrócić.(zaznacz pierwsze z góry/usuń i enter i kasujesz na biegu.)
Wyślij odpowiedź