Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
27 Paź 2010, 16:31
Witam!
Może ktoś wie dlaczego pojawia mi się takie okno jak chcę otworzyć stronę?
27 Paź 2010, 18:53
Wychodzi instalacja toobarów i innego typu badziewia. Zobacz w opcjach jaka jest strona startowa. Myślę, że bez skanów bezpieczeństwa się nie obejdzie, w ten sposób szybko sprawdzisz czy coś niepowołanego masz na dysku. Problem pojawił się nagle
27 Paź 2010, 19:12
Dokładnie, odinstaluj zbędne toolbary. Wrzuć także logi z
OTL
28 Paź 2010, 14:00
Wielkie dzięki....użyłem programu Flash Disinfector i już wszystko gra!
Wybrałem go bo często infekuje mi się pendrive jak mam włączony net...no i rzeczywiście jest prosty .
Jeszcze raz dzięki!!
Pozdro!
28 Paź 2010, 14:07
To dziwne, bo na screenshocie wyraźnie widać, że to wina toolbara. Poza tym Flash Disinfector jedynie likwiduje szkodliwe pliki Autorun.inf i nakłada zabezpieczenie przed infekcją, ale jej w całości nie usuwa, więc jednak dobrze by było, gdybyś dla pewności podał te logi z OTL.
28 Paź 2010, 14:45
Sory wstyd się przyznać ale absolutnie się na tym nie znam i nie wiem jak mam usunąć te "toolbary"i gdzie one są?
28 Paź 2010, 16:03
Z pewnością znajdziesz je w Panelu Sterowania, a usunąć możesz tak jak każdy program w Dodaj/Usuń programy. Szukaj w nazwie frazy "toolbar".
28 Paź 2010, 16:34
A jak je usune to ten program co ma w nazwie toolbar np.Deamon tools też się odinstaluje?
28 Paź 2010, 20:21
W Deamonie oraz paru programach podczas instalacji jest wzmianka o tym, czy zainstalować Toolbar, czasem jest obrazek, jakby ktoś nie znał angielskiego.Nauczka na przyszłość, to czytanie, albo zwracanie uwagi na to co jest zaznaczone podczas instalacji czegokolwiek ;] Odinstaluj i zainstaluj odznaczając Toolbary i będzie gitara.
28 Paź 2010, 20:50
Odinstaluj i zainstaluj odznaczając Toolbary i będzie gitara
Tylko po co odinstalowywać programy, skoro można przecież odinstalować same toolbary...
29 Paź 2010, 13:32
Bardzo wielkie dzięki!
"Człowiek całe życe się uczy,a i tak głupi umiera" Dzięki...zawsze już wiem coś więcej!
Pozdro!