Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
03 Sie 2012, 00:10
Witam. Chciałbym was prosić o pomoc. Ostatnio miałem spory spadek wydajności ((komputer po formacie) (Gra League of Legeds z stabilnych 60 FPS'ów na jakieś 10 - 20, podobny spadek w Diablo 3)). Dałem logi na forum, miły pan mi pomógł

Okazało się że nie było nic specjalnego prócz dużej ilości plików Tempa (ponad 2 GB). W każdym bądź razie wszystko działało.
Okazało się, że po tygodniu sprawa się ponawia, i mniej więcej co tydzień muszę usuwać Tempa (jakieś 1.5 GB) aby gry chodziły normalnie (w innych miejscach nie zauważyłem straty wydajności, ale prawdopodobnie są).
Czy może ktoś z was ma pomysł dlaczego tak się dzieje ? No i jak to naprawić ?
Z góry dziękuję i Pozdrawiam.
03 Sie 2012, 12:23
Jakiś program widocznie musi produkować tak dużą liczbę plików tymczasowych. Pytanie tylko jaki?? W momencie, gdy uzbiera się trochę śmieci w folderze Temp, wrzuć screenshota z jego zawartością.
04 Sie 2012, 15:32
Znów mam spadek wydajności, tym razem chyba większy.
Posłużyłem się komendą w CMD aby odnaleźć folder TEMP'a, jednak jest w nim po 20 MB plików u każdego użytkownika. A tymczasem sam FireFox ma ponad 200 MB.
Ścieżka wydaje się prawidłowa: C/Użytkownicy/*Użytkownik*/AppData/Local/Temp
Co mam zrobić ?
04 Sie 2012, 18:26
Hm... Ja bym na twoim miejscu przejechał kompa
CCleanerem i zobaczył, ile wywalił zbędnych plików, tak chyba będzie najprościej zobaczyć, ile tego się nazbierało, a i przy okazji - jeśli spadki wydajności rzeczywiście powodowane są przez masę plików tymczasowych - komp "odżyje"
04 Sie 2012, 20:56
A folder C:\Windows\Temp sprawdzałeś??
04 Sie 2012, 21:14
Waży 8 KB.
Pangia: Wiem, że wtedy będzie dobrze, jednak chciałbym dociec o co chodzi ^^
04 Sie 2012, 23:43
To zrób Analizę w CCleaner i wrzuć screenshota, będzie wiadomo, które śmieci ile zajmują (wcześniej w ustawieniach odznacz "W katalogach Temp usuwaj wyłącznie pliki starsze niż 24 godziny").
05 Sie 2012, 00:27
http://img855.imageshack.us/img855/3815 ... uusbgl.pngFireFox. To do ilu mam mu ograniczyć możliwość magazynowania ?
I dlaczego komputer zwalnia ? Jakiś bufor dysku ? A może gdzieś Windows 7 ma jakieś ograniczenia, i dlatego się krztusi ?
05 Sie 2012, 18:29
Czyli Firefox. On tak ma, u mnie też potrafi naładować nie wiadomo ile własnych plików z pamięci "podręcznej", w większości jest to historia, zbędne cookies itd. Przy dobrej konfiguracji CCleanera będziesz mógł to wszystko wywalać bez przypadkowego usuwania haseł.
06 Sie 2012, 08:50
A przy wyłączonym antywirusie także zwalnia??
06 Sie 2012, 23:56
Ale masz na myśli, żeby go wyłączyć jak komputer już zwolni. Czy może wyłączyć go po wyczyszczeniu i sprawdzić czy znów zacznie się spadek ?
07 Sie 2012, 15:19
Jak zwolni.
08 Sie 2012, 14:34
Niestety to nic nie daje

A tym razem spadek jest jeszcze większy.
Nie wiem czy może pamiętasz, ale miałem ostatnio problemy z Bad Sectorami, dysk został wyzerowany i zremapowany, może to jakieś pozostałości ?
No ale jeśli to nie to, to co to może być ? Czyżbym był skazany na codzienne czyszczenie tempa ?

Pozdrawiam.