nie nie mam modemu, dokładnie tak jak napisałeś bezpośrednio z klatki schodowej idzie kabel RJ45 do komputera którą wpiołem do WANu, IP automatycznie
problem w zasadzie jest już rozwiązany, tzn ten problem mianowicie właśnie poprzez danie dynamicznego IP, no ale tak jak pisałem z tym sie już uporałem
1jaa, widze masz o tym wszystkim pojęcie, więc może pomógł byś mi z 2 problemem ?
mianowicie :
są 3 komputery, 1 to stacjonarny połaczony poprzez RJ45 (Ten w którym ta RJka była przed zakupem routera), 2 laptop z WiFi, oraz 3 stacjonarny z WiFi.na pierwszym jest VISTA natomiast na obu pozostałych Windows XP
o ile laptop łaczy się bezproblemowo, o tyle komp 3 łączy sie tylko gdy zabezpieczenia są wyłączone, i tylko wtedy internet tam jest
jeśli dam zabezpieczenie WEP to ma ograniczenie lub brak łączności, jeśli WPA/WPA2/WPA-PSK/WPA2-PSK to przy wpisywaniu hasła wyskakuje error że
"Hasło sieciowe musi być 40-bitowe lub 104-bitowe, w zależności od konfiguracji sieci.
Można wprowadzić je jako 5 lub 13 znaków ASCII albo 10 lub 26 znaków szesnastkowych"
na lapku z WiFi to wszystko działa, na tym trzecim nie, system na obu jest ten sam więc w czym problem?