UA:
UA:
UA:
speed touch 54142A i netgear wg111v3 54mbs reless usb2.0nordisek napisał(a):posiadam program do sciagania ares i mam problem w tym iz albo mam fajerlola na ruterze albo brak jakies porty sa zablokowane bo sciaga mi z predkoscia bardzo mala jest ona od 0,01 kb do 1kb jak moge to odblokowac zeby szybkosc lacza sie wzrosla dowyzszej mam lacze 8mbbardzo prosze o pomoc w tym moze jakis protokolow mi brakuj czy cos w tym rodzaju pomozcie
UA:
UA:
tylko jest maly problem poniewaz nie moge wejsc na strone z tym moim ipnordisek napisał(a):posiadam program do sciagania ares i mam problem w tym iz albo mam fajerlola na ruterze albo brak jakies porty sa zablokowane bo sciaga mi z predkoscia bardzo mala jest ona od 0,01 kb do 1kb jak moge to odblokowac zeby szybkosc lacza sie wzrosla dowyzszej mam lacze 8mbbardzo prosze o pomoc w tym moze jakis protokolow mi brakuj czy cos w tym rodzaju pomozcie
UA:
acoanic_radka napisał(a):netgear wg111v3
Co chodzi o odblokowanie portów to będzie tak.
włączasz internet i zamiast strony wpisujesz http:192.168.1.XXX (swój numer IP)
wyskoczy Ci okienko do logowania gdzie wpisujesz
nick: admin
hasło:password
Są to standardowe ustawienia do tych routerów.Po połączeniu się z serwerem klikasz na PORT FORWARDINGi zaznaczasz HTTP i klikasz na Add Custom Service
Następnie podajesz nazwe np. ARES a niżej numery portów jakie chcesz odblokować i klikasz na ADD.
Teraz już możesz wyjść z konfiguracji routera i włączyć program Ares
W Aresie klikasz na Control Panel (ustawienia)
Connect (połączenie) i zakładka TRANSFER. Niżej wpisujesz numer portu który wcześniej został otwarty. Myślę że to powinno wystarczyć by zwiększyć transfer ściągania.
UA:
UA:
wiesz wszystko by bylo oki gdyby te czarne okienko nie znikalo jak wpisze w szukaniu pojawia sie one ale na sekunde i znika1jaa napisał(a):acoanic_radka napisał(a):netgear wg111v3
Co chodzi o odblokowanie portów to będzie tak.
włączasz internet i zamiast strony wpisujesz http:192.168.1.XXX (swój numer IP)
wyskoczy Ci okienko do logowania gdzie wpisujesz
nick: admin
hasło:password
Są to standardowe ustawienia do tych routerów.Po połączeniu się z serwerem klikasz na PORT FORWARDINGi zaznaczasz HTTP i klikasz na Add Custom Service
Następnie podajesz nazwe np. ARES a niżej numery portów jakie chcesz odblokować i klikasz na ADD.
Teraz już możesz wyjść z konfiguracji routera i włączyć program Ares
W Aresie klikasz na Control Panel (ustawienia)
Connect (połączenie) i zakładka TRANSFER. Niżej wpisujesz numer portu który wcześniej został otwarty. Myślę że to powinno wystarczyć by zwiększyć transfer ściągania.
Od kiedy do routera logujemy się po przez swoje ip? Chyba raczej na brame domyślną.
Start-> UruchomCmd
wpisujesz komende bez cudzysłowia "ipconfig /all"
Następnie jak wyskoczą Ci dane po tej komendzie prawym przyciskiem myszy na czarnym tle i oznacz(zaznaczasz te dane) i enter. Następnie wklejasz to na forum za pomocą ctrl + v.
UA:
UA:
1jaa napisał(a):@acoanic_radka
przez nr ip się logujesz ale napewno nie przez ip Twojego komputera. Sprawdź sobie połączenie sieciowew zależności czy bezprzewodowe czy lokalne połączenie i przejdź do zakładki obsługa sprawdź adres ip i brame czy są identyczne, mozesz tez w szczegolach zobaczyc serwer dhcp
@nordisek
wszystko ok tylko najpierw musisz odpalić cmd (wiersz poleceń) a dopiero komende
1. Uruchamiasz wiersz poleceń starturuchom
cmd i wciskasz enter
2. dopiero gdy Ci się pojawi to czarne okienko wpisujesz ipconfig /all
UA:
UA:
1jaa napisał(a):Wpisz samo ipconfig bez cudzyslowia.
Lub zrób screen Panel sterowaniaPołączenia sieciowe
Połączenie lokalne albo bezprzewodowe w zależności z jakiego korzystasz
Zakłdka obsługa i szczególy.
UA:
UA:
1jaa napisał(a):Żeby wejść na router wpisz to 192.168.1.254 wpisz login i haslo.
Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]