TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z prockiem

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Problem z prockiem

Postprzez BialyProblemiasz » 19 Paź 2007, 18:50

PostUA:

witam mam problemy z starszym kompem mianowicie:
plyta:fuitsu siemens xl
procek:pentium 733mhz

chodzi mi o procesor bo gdy odpalam kompa to wykrywa go jako 550mhz
o co w nim chodzi aha i wolno pracuje a mam phoenix biosa wersja 4.06 jak podkrecic tego procka??? 8)
Awatar użytkownika
BialyProblemiasz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 19 Paź 2007, 18:30
Miejscowość: z Białego
Pochwały: 1

Postprzez buzu » 19 Paź 2007, 21:21

PostUA:

W biosie pokombinuj z mnożnikiem i szyną fsb.
W twoim przypadku należałoby zmienić częst.szyny fsb ze 100 na 133
wtedy będzie chodził jako 733,bo pewnie mnożnik ma zablokowany na 5,5.
a jak nie ma to możesz popróbować na wyższych mnożnikach.Tylko bez przesady :wink:
Jednak ważniejsza jest częstotliwość magistrali fsb niż sam mnożnik.Może poleci na szynie 200MHz z mnożnikiem 5,5.Będzie wtedy 1,1 GHz
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez BialyProblemiasz » 20 Paź 2007, 10:37

PostUA:

ale on ma zablokowany bios moge tylko sprawdzic info nie moge zmienic temperatury itp.....dlatego napisalem ze to phoenixBIOS ver 4.06

EDIT

a moze da sie zmienic bios na tego energy bo w nim mozna zmieniac napiecie.zegar itp a w tym mam zablokowane wszystko tylko w karcie gdzie umieszczam procka moge ustawic max 133mhz albo auto lub 66mhz i 100mhz n moze da sie cos zrobic bo denerwoje mnie to pracuje jak zolw:)
Awatar użytkownika
BialyProblemiasz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 19 Paź 2007, 18:30
Miejscowość: z Białego
Pochwały: 1

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]