Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
03 Gru 2010, 20:51
Witam
Jestem nowy na tym forum i jeżeli w nieodpowiednim dziale zamieściłem ten temat to z góry przepraszam i prosiłbym moderatora o przeniesienie go
Więc tak mój problem jest następujący. Po pewnym czasie użytkowania komputera (nówka) przestaje działać mi przeglądarka FF i IE. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że inne programy (GG, Skype, CS etc.) działają poprawnie! Zmuszony jestem zrobić restart systemu i wtedy wszystko wraca do normy. Jest to dość irytujące, dlatego zwracam się tutaj, do Was, z prośbą o pomoc.
Tak wyglądają logi z OTL. Otrzymałem dwa dokumenty tekstowe więc zamieszczam oba (pierwszy raz robię takie skany, wiec proszę o wyrozumiałość):
Log1 - Extras.txtLog2 - OTL.txt
03 Gru 2010, 22:01
Logi są czyste, tylko mała "kosmetyka", ale dorzuć jeszcze brakujący log z
GMER Uruchom
OTL w oknie
Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
[2010-11-27 21:53:01 | 000,000,284 | ---- | M] () -- C:\WINDOWS\tasks\AppleSoftwareUpdate.job
:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List]
"C:\Program Files\PermissionResearch\prmrsr.exe"=-
"C:\Documents and Settings\Ja\Ustawienia lokalne\Temp\~osFB.tmp\prmrsr.exe"=-
:Commands
[emptytemp]
Klikasz
Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania i brakujący log z Gmer.
Error - 2010-12-03 13:06:47 | Computer Name = PECET | Source = Ntfs | ID = 262199
Description = Struktura systemu plików na dysku jest uszkodzona i nie do użytku.
Uruchom
narzędzie chkdsk na woluminie D:.
Wejdź w Start
Uruchom
wpisz:
cmd OK
W oknie konsoli wpisz następujące polecenie:
chkdsk D: /fwciskasz ENTER. Jeśli padnie o sprawdzenie woluminu przy następnym uruchomieniu komputera, wpisz
T. Po restarcie pozwól na wykonanie sprawdzenia dysku.
03 Gru 2010, 23:26
Cześć ponownie
To tak - tutaj jest log z usuwania:
KlikTutaj SS z cmd po wpisaniu komendy
chkdsk D: /f:
Tutaj natomiast jest log z GMER' a (nie wiem czy to o ten log chodziło - korzystałem z
tego poradnika):
KlikPozdrawiam i dziękuję az dotychczasową pomoc
PS dodać mogę, że od pewnego czasu,
za każdym razem, kiedy włącza się komputer, wyskakuje mi sprawdzanie dysku D
03 Gru 2010, 23:34
Ok, log z Gmer także czysty.
W OTL kliknij
SprzątaniePrzeczyść dysk oraz rejestr
CCleanerWykonaj
pełne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware - jeśli coś znajdzie usuń i daj raport
PS dodać mogę, że od pewnego czasu, za każdym razem, kiedy włącza się komputer, wyskakuje mi sprawdzanie dysku D
A czy po wykonaniu tej komendy w CMD i przeskanowaniu dysku, nadal pojawia się sprawdzanie przy starcie???
Co do problemu z przeglądarkami, jeśli po wykonaniu powyższych nadal będzie on występował, pisz.
04 Gru 2010, 00:20
Wyczyściłem rejestr i HDD za pomocą CCleaner, "sprzątnąłem" OTLem i wykonałem skan a oto jego log
:
KlikDziękuję bardzo za pomoc! Na razie żadnych problemów z FF nie miałem - wyjdzie w praniu :*
PS Chkdsk na starcie już się nie włącza
//editPROBLEM WRÓCIŁ DZIŚ RANO ;/. PO WŁĄCZENIU FF NIE DZIAŁAŁA - MUSIAŁEM ROBIĆ RESTART SYSTEMU ;/.
PROSZĘ PONOWNIE O POMOC
04 Gru 2010, 10:33
Ale na czym polega to nie działanie przeglądarki??? Nie można jej uruchomić, czy nie można wejść na żadną stronę???
04 Gru 2010, 10:35
Polega to na tym, że włączam FF i wyskakuje Błąd połączenia (strony w ogóle się nie ładują!).
04 Gru 2010, 11:06
Spróbuj w połączeniu sieciowym wpisać następujące DNS-y:
8.8.8.8
8.8.4.4
lub
208.67.222.222
208.67.220.220
04 Gru 2010, 14:48
Przed chwilą ponownie wystąpił ten błąd
Wpisałem w/w adresy DNS i ... dalej błąd.
04 Gru 2010, 14:51
Łączysz się z internetem przez router lub modem???
04 Gru 2010, 14:53
Modem - dostawca to sieć kablowa TOYA - nie jest to wina ze strony dostawcy, ponieważ działają programy "zasilane internetem" np. GG
04 Gru 2010, 15:59
Hmm, w takim razie gdy wystąpi ten problem z wejściem na strony internetowe, nie restartuj komputera, tylko odłącz modem od zasilania i włącz ponownie, odczekaj i sprawdź, czy jest ok.
04 Gru 2010, 23:49
Więc tak - odłączenie modemu nie pomaga.
Jednak zauważyłem pewną zależność, że problem ten pojawia się tylko, jeżeli gram w pewną grę (chyba nie jest istotne jaką).
Pomyślałem nad przeniesieniem jej na inną partycję, jednak to nic nie dało
. Usunięcie gry nie wchodzi w rachubę!
Nadal proszę o pomoc, dziękując za dotychczasowe wsparcie
.
PS. Jeżeli będzie pomocny to zamieszczam tutaj SS z błędu jaki pojawia się po uruchomieniu FF -
Klik
05 Gru 2010, 00:58
Hmm, a spróbuj jeszcze tak, kiedy wystąpi problem kliknij prawym przyciskiem myszy na połączenie sieciowe i wybierz opcję Napraw.
05 Gru 2010, 01:01
Już próbowałem tak robić na początku - skutki takie same ;/
//edit
Znalazłem rozwiązanie mojego problemu!
Otóż ściągnąłem sobie Particion Manager i stworzyłem osobną, 5GB partycję tylko dla tej gry i o dziwo, od tamtej pory w/w problem na razie jeszcze nie wystąił!
Dziękuję za zaoferowaną mi pomoc
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez
Waszka 08 Gru 2010, 12:14, edytowano w sumie 2 razy