TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z radeon X1650pro

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem z radeon X1650pro

Postprzez rozkminiacz18 » 22 Cze 2008, 13:56

PostUA:

Witam.

Ostatnio zakupiłem radeona x1650 pro 512 mb pod AGP

i nie moge z niego korzystać.

Na samym początku nie mogłem dobrze zainstalować sterowników, po instalacji wyskakiwał komunikat "ze sprzęt nie został poprawnie zainstalowany" i mogą być jakieś problemy, ale wszystko działało.
Odpaliłem Gothica 3 pograłem trochę, potem oblivion i też trochę pograłem . Włączam kompa na drugi dzień to nie dość ze mi sie windows włącza 3 razy
dłużej to teraz nie mogę włączyć żadnej gry bo VPU RECOVER restartuje mi
procesor graficzny że niby za długo nie odpowiada, a "EVEREST Home Edition" nie wykrywa mi procesora graficznego.
Próbowałem już wszystkich sterowników i najstarszych i najnowszych i nic nie działa.
Myślę że to nie wina zasilacza bo jest 400 W.

Jeśli ktoś wie jak rozwiązać taki problem to proszę pisać.
rozkminiacz18
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Mar 2008, 13:28

Postprzez destyny » 22 Cze 2008, 15:33

PostUA:

Raczej nie jest to wina zasilacza, może uszkodzona jest karta graficzna ? Przeinstaluj sterowniki jeszcze raz, zainstaluje jeszcze raz DirectX, przeskanuj rejestr na obecność błędów. I zobacz czy coś dało.....
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez rozkminiacz18 » 22 Cze 2008, 17:04

PostUA:

Zrobiłem to wszystko a nawet więcej (zainstalowałem najnowsze sterowniki do każdego sprzętu w komputerze i w paru przypadkach tez wyskoczył komunikat że są błędy po ponownym zainstalowaniu to samo może to coś z
płytą główną???) i nadal tak samo a przecież niedawno wszystko działało.

Karta raczej nie będzie uszkodzona no bo jest nowa i przecież działała.

Nie wiem może jakieś inne rady?????
rozkminiacz18
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez destyny » 22 Cze 2008, 18:41

PostUA:

Przychodzi Mi do głowy przeinstalowanie windowsa, ale nie jestem pewien czy to coś da.....

Jeżeli masz jakiegoś kolegę udaj się do niego z tą kartą i zobacz czy też czasem nie będzie miał z nią problemów, jeżeli nie to może rzeczywiście problem leży po stronie płyty głównej. Restartowałeś może bios?
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez rozkminiacz18 » 22 Cze 2008, 19:16

PostUA:

najlepiej będzie jak zrobię format, wolałem tego uniknąć ale chyba nie ma innego wyjścia, sprobuje jeszcze zrestartować bios
rozkminiacz18
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot]