Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
30 Sie 2008, 09:21
ostatnio gram w re 4 jednak tok rozgrywki wcześnie został zatrzymany gdyż w grze chyba konieczne jest posługiwanie się joystickiem, w opcjach nic nie widzę o zmianie ustawień ( przestawienie wszystkiego na klawiaturę ) i np jak jest jakaś dynamiczna akcja to mój bohater stoi jak kołek bo nie wiem (nie mam) czym ruszyć. czy koniecznie muszę kupować joystick do kompa ? może da się to jakoś ominąć tak żeby klawiatura pełniła całkowicie jego funkcje ? hmm ?
30 Sie 2008, 12:40
RE4
co to za gra
w google szukałem i takiej nazwy gry nie ma.. Chyba że ci chodziło o Resident Evil 4
30 Sie 2008, 12:44
Pytałem się kolegi i do RE4 jest potrzebny joystick
Nie wiem czy można ustawić jakoś żeby grac na klawie ;/
30 Sie 2008, 17:43
o tfu...tak zgadza się problem dotyka resident ev 4... no nic... pewnie trzeba będzie wyłożyć pieniążki na ten marny sprzecik
bo ta gra nie da mi spokoju dopóki jej nie przejdę
hmmm...może ktoś pomógłby podając jakąś strone z opisem działania zastosowaniem podłączaniem instalowaniem i wszystkim co jest zw bo nie znam się na tym prawdę mówiąc i dla zwiększenia wiedzy poczytałbym ( o joystickach oczywiscie)
30 Sie 2008, 17:51
No to podłączasz kabel do kompa (od joya) konfigurujesz i grasz
31 Sie 2008, 16:08
uhh.. sprawa z joyem załatwiona ale jest kolejny problem , ta gra jest strasznie ciemna doszedlem do planszy nocnej no i ciemno jak.... nic kompletnie nie widać i poruszam się prawie po omacku , w opcjach nic nie ma o rozjaśnianiu chyba że to gdzieś indziej się ustaia
jak zwiększyć jasność w re4 ???
01 Wrz 2008, 10:37
Opcje graficzne będziesz miał tam takie "suwaki" od kontrastu itp ja ostatnio grałem RE 4 u kolegi i gra też była bardzo ciemna
tak idziesz idziesz a tam nagle trach zombie
03 Wrz 2008, 09:47
W Resident Evil 4 można grać na klawiaturze. Też nie mam joysticka.
03 Wrz 2008, 19:38
Ja tylko na joyu grałem i : )
Dzięki że wyjaśniłeś bo teraz sam to ściągam
i już myślałem że przyjdzie mi grac na średniowiecznym joyu lol
03 Wrz 2008, 20:47
Joysticka nie musisz kupować, powinien chyba działać Pad z PlayStation, tylko trzeba dokupić przejściówkę, żeby pod USB wrzucić.
Szkoda że w grze nie można używać myszki, na początku miałem problemy na klawiaturze z celnością.
Konfigurację klawiszy można sobie ustawić:
ja mam troszkę źle ustawione. Głupio zrobiłem z tymi dwoma Shift'ami (lewy i prawy), ale to z przyzwyczajenia. Czasami mi to przeszkadza (po kilku szybkich naciśnięciach, funkcja klawisze trwałe czy jakoś tak, minimalizuje okno)
16 Paź 2008, 00:42
huh, może tu nie miejce ale wtrącę nurtujące pytanko, jak pokonać U3 w trybie profesjonalnym/? próbowałem i próbowałem ale zawsze gadzina zdążyła mnie złapać macką, a jak złapała to niestety zaliczałem "fraga" ze strony gry. można niby się uwolnic z uścisku klikacąc któryś tam klawisz jednak w moim przypadku częstotliwość kliknięć zawsze jest niewystarczająca i game over. a propos podobny problem miałem z posągiem i ledwo ledwo co to przeszedłem. ogólnie gra się trudno ale z tymi kliknięciami too po prostu jest przegięcie....
17 Paź 2008, 16:47
alphagon napisał(a):huh, może tu nie miejce ale wtrącę nurtujące pytanko, jak pokonać U3 w trybie profesjonalnym/? próbowałem i próbowałem ale zawsze gadzina zdążyła mnie złapać macką, a jak złapała to niestety zaliczałem "fraga" ze strony gry.
U3? nie wiem o który moment Ci chodzi, napisz troszkę dokładniej. Sam przeszedłem to już 11 razy.
chodzi Ci może o ostatniego bossa w zamku, Salazara?
czy może takiego szybkiego czarnego potworka w podziemiach?
a może to "Coś" w kontenerach?
ale wydaje mi się że ten ostatni.
23 Paź 2008, 17:55
zdecydowanie jest to ten ostatni... uff pokonałem go wreszcie ale podchodziłem bez mała z 60 razy :/ najtrudniejszy boss w grze :/ walka z nim dzieliła się na 2 części 1 baaardzo trudna i 2 łatwa, ale poradziłem sobie w ten sposób że w 1 cz omijałem jego ataki i próbowałem przedostać się jak najszybciej do lokacji 2 gdzie wystarczało strzelać i przeładować
zeszło mi z tym tydzień co najmiej :/
24 Paź 2008, 16:55
potwierdzam jeden z najtrudniejszych momentów.drugim jest walka z Krauserem, z ograniczonym czasem.w sumie to przy obu tych fragmentach siedziałem tylko niecałe 2 tygodnie.
18 Kwi 2009, 14:08
aby nie tworzyć kolejnego tematu związanego z tą grą, piszę tutaj.
niedawno przeinstalowałem Windowsa, zainstalowałem RE 4 no i niechce zabardzo działać, tzn. nie ma żadnych filmików (logo CAPCOM itp.) no i niestety teraz tej gry nie przejdę (po raz kolejny) ponieważ zamiast filmików jest czarny ekran, a czasami trzeba naciskać klawisze.
zainstalowałem najnowszy DircetX, pełno kodeków (wcześniej z nich korzystał), NetFramework i dalej to samo.
czegoś jeszcze brakuje?