Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Problem z udostępnieniem internetu do TV Win8

02 Paź 2014, 18:16

A wiec od początku ... mój laptop jest połączony przez wi-fi z siecią i chciałbym udostępnić z niego internet przez kabel do smart tv i nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić ... proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuje.

Re: Problem z udostępnieniem internetu do TV Win8

02 Paź 2014, 22:37

Panel sterowania -> Sieć i Internet -> Centrum sieci i udostępniania -> po lewej wybierasz "Zmień ustawienia karty sieciowej" -> prawoklik na Połączenie sieci bezprzewodowej" -> Właściwości -> zakładka Udostępnianie -> zaznacz ""Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera" -> z rozwijanej listy wybierz "Połączenie lokalne" -> ok

Re: Problem z udostępnieniem internetu do TV Win8

03 Paź 2014, 21:23

Zrobiłem tak ja mówisz do momentu zaznacz ""Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera" wi-fi ma już udostępnione ale nie ma tam tego co opisałeś a mianowicie z rozwijanej listy wybierz "Połączenie lokalne" -> ok dam Ci parę screenów jak to u mnie wygląda bo nadal nic nie działa ...
Załączniki
4.jpg
4.jpg (179.76 KiB) Obejrzany 3429 razy
3.jpg
3.jpg (98.15 KiB) Obejrzany 3429 razy
1.jpg
1.jpg (82.29 KiB) Obejrzany 3429 razy
Wyślij odpowiedź