Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

problem z uruchamianiem starych programów

02 Mar 2012, 17:59

mam kilka programów do różnych obliczeń, nie wymagają one instalacji, wystarczy że kliknę w ikonkę exe i powinny się uruchamiać - tylko że się nie uruchamiają - przez moment pojawia się czarne okienko do wpisywania komend i od razu znika albo pojawia się " błąd parametru" te programy są z lat 90 i później, jak zrobić żeby je uruchomić

Re: problem z uruchamianiem starych programów

02 Mar 2012, 18:48

Próbowałeś uruchamiania w trybie zgodności??

02 Mar 2012, 19:03

Napisz nazwy tych programów. Pod jaki system były pisane i na jakim są uruchamiane :?:

02 Mar 2012, 19:21

mam XP, większość tych programów była pisana pod 98(chyba), a nazw nie posiadają jako takowych - ich nazwa to zwykle nazwa operacji jaką wykonują. na moim kompie żaden z tych starszych mi nie ruszy ciągle błąd parametru albo się w ogóle nie włącza. -->czy jest jakieś wyjście żebym mógł je odpalić

02 Mar 2012, 19:28

A co z tym trybem zgodności, bo nie odpowiedziałeś??

02 Mar 2012, 19:47

tryb zgodności nie działa, zaznaczałem po kolei każdy system - domyslnie był win95 i cały czas program włącza się i wyłącza.

02 Mar 2012, 21:03

A to nie są stare dosowe programy? Jak tak to DosBox.

02 Mar 2012, 23:39

Napisz dokładniej co to za programy, gdyż póki co temat jest mglisty, a do rozwiązania jeszcze daleko. Podaj przynajmniej rozszerzenia plików, skoro nie chcesz ich nam pokazać.

03 Mar 2012, 15:34

problem rozwiązany, po zainstalowaniu dosboxa uruchomiło mi się co trzeba tylko przy wyłączaniu (gdy klikam x) wiesza się program i musze dać zakończ teraz
rozszerzenia były exe
Wyślij odpowiedź