Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
Wyślij odpowiedź

Problem z uruchomieniem GTA IV

25 Gru 2008, 02:50

Witam. Dostałem od rodziców w prezencie gwiazdkowym grę GTA IV. Cały zadowolony zaczynam instalacje, gra się zainstalowała ale nie moge jej uruchomić. Dlaczego? Wiecie co mam zrobić. Próbowałem różnych Cracków, teraz próbuje przeinstalować grę. Pokazuje mi się komunikat że brak jakiś bibliotek w pliku binkw32.dll. Proszę poradźcie mi co zrobić. Zależy mi na tej grze. Gra jest oczywiście oryginalna a mój sprżet to:

AMD Athlon 5200+
1,5GB Ram
ATI Radeon 2400 512 MB

Więcej wam chyba nie potrzeba.

Re: Problem z uruchomieniem GTA IV

25 Gru 2008, 11:06

santana34444 napisał(a):Próbowałem różnych Cracków

Gra jest oczywiście oryginalna

Skoro gra jest oryginalna to czemu używałeś cracków ?. Wygląda na to że masz rozjechany system :D . U mnie żeby ta gra się chociaż zainstalowała musiałem zrobić format. Nie jestem też do końca przekonany czy gra obsługuje twoją kartę graficzną...

25 Gru 2008, 17:09

Dobra udało mi się uruchomić GTA IV. Myślę że było to spowodowane tym iż nie udało mi się aktywować online więc spróbowałem offline poprzez podając CD-key, do tego skopiowałem Cracka i działa. Jestem jednak zawiedziony. Mam Windows VIsta Ultimate SP1 32 BIT i przy moim sprzęcie gra się strasznie tnie. Czy powracając tymczasowo do Windows XP SP3 może się to poprawić (tymczasowo bo w styczniu będę miał przypływ gotówki to wymienię Grafikę i dołożę RAMU i z powrotem wrócę do Visty)? Mam jeszcze pytanie odnośnie ruchomej kamerki. Czy to błąd w grze który trzeba usunąć poprzez jakiś patch (jeśli tak to poproszę o link), czy jest to spowodowane moim słabym jak na te grę sprzętem?

EDIT:
Problem rozwiązany. Kamerka działa normalnie po reinstalacji gry a gra działa płynnie po zainstalowaniu AMD Optimizier. Dzięki za zainteresowanie tematem Jedrek
Ostatnio edytowany przez Bozz, 14 Lip 2009, 10:50, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów

12 Lip 2009, 12:20

mam problem jak włączam gre to wyskakuje mi okno z przyciskiem play klikam potem wyskakuje mi okno w którym trzeba podać serial gdzie ja mam to znaleźć??

13 Lip 2009, 22:30

jak masz oryginal to na odwrocie jednej z tych książeczek które masz w pudełku

13 Lis 2009, 15:19

Witam :)
Nie chce zakładać osobnego tematu bo to nie miało by sensu.
Może ktoś wymienić wszystkie programy i dodatki które trzeba posiadać aby uruchomić GTA IV.
Z góry dzięki.Pozdro

14 Lis 2009, 18:15

z tego co wiem to wymagany jest service pack 3 do win xp i direct 9 c

15 Gru 2009, 20:05

JEDREK napisał(a):
santana34444 napisał(a):Próbowałem różnych Cracków

Gra jest oczywiście oryginalna

Skoro gra jest oryginalna to czemu używałeś cracków ?. Wygląda na to że masz rozjechany system :D . U mnie żeby ta gra się chociaż zainstalowała musiałem zrobić format. Nie jestem też do końca przekonany czy gra obsługuje twoją kartę graficzną...

e, no nie wiem, bo nie chce porysować płyty ;/
ja, tez to kiedyś miałem i wystarczył najnowszy patch :)
Wyślij odpowiedź