Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

problem z USB

17 Lip 2007, 16:40

Witam, jak widzicie znów mam problem, tym razem z USB. Podpinam karte USB do płyty głownej i wszystko jest ok, do czasu gdy cos podłącze pod USB, wtedy komputer mi się wyłącza, resetuje. Próbowałem wymianiać karte na inną, formatować dysk, podpinać karte pod inne porty, ale nic to nie dało, gościu w sklepie też nie ma pojęcia co jest nie tak :/ (informatyk od 7 boleści) może wy mi coś poradzicie :)

EDIT: chyba że macie jakieś inne rozwiązanie na podłączenie modemu. Modem jest podłączony przez USB do komputera, ale ja nie mam płytki USB w kompie :]
Można podłączyć modem USB przez zwykłą karte sieciową, która mam, są może dostepne jakieś przejściówki :)

17 Lip 2007, 18:40

Przejściówki takiej raczej nie ma. Podczas podłączania do karty sieciowej musisz skonfigurować połączenie (przez USB nie trzeba gdyż automatycznie znajduje sprzęt ;) ) panel sterowania -> połączenia sieciowe i po lewej stronie masz "utwórz nowe połączenie sieciowe"

jak tak nie da rady to oznacza że modem prawdopodobnie jest uszkodzony.

17 Lip 2007, 20:15

Piotrek, dzięki za odpowiedź :) ale tu nie chodzi tylko o ten modem, gdypodepne aparat,albo mp3 też się dzieje to samo, komp mi się wyłącza,

17 Lip 2007, 20:32

walini reinstal systemu może jakiś sterownik z niebieskiego ekranu sie wyrąbał :)

17 Lip 2007, 21:17

na płytce od mobo powinny byc jakies stery. . .

17 Lip 2007, 22:21

Może coś nie tak ze sterami od USB?? albo uszkodzone USB?? Mozna spróbować użyć osobnego kontrolera USB wpinanego do portu PCI jeżeli tobie te zwykłe nawalają

18 Lip 2007, 21:28

Podpinam karte USB do płyty głownej
zigi000 on pisze o takiej karcie

18 Lip 2007, 21:55

Oj przepraszam nie doczytałem!! :?
Wyślij odpowiedź