Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

problem z wifi

07 Kwi 2014, 10:28

witam, otoz tak, mam router easy box i kazdy na lapku przez wifii moze bez problemu sie z nim polaczyc a na moim lapku wyskakuje blad ustawienia dla sieci zapisane na tym komputerze nie sa zgodne z wymaganiami sieci. Usuwalem ta siec przez: panel sterowania-> centrum sieci i udostepniania->zarzadzaj sieciami bezprzewodowymi, i gdy zrobilem tak kilka razy nadal pokazywalo czerwony krzyzyk na sieci ale o dziwo internet dzialal ale gdy wylaczylem lapka i potem wlaczylem to juz nie dzialal internet i ten sposob tez. Teraz jestem podlaczony przez kabel ale to tylko na chwile. Dodam ze w mojej komorce laczy sie normalnie przez wifi.

Re: problem z wifi

07 Kwi 2014, 13:38

Sprawdź, czy problem występuje w trybie awaryjnym z obsługą sieci.

Re: problem z wifi

08 Kwi 2014, 09:43

z obsluga sieci gdy chce sie polaczyc wyskakuje zebym wpisal klucz zabezpieczen i jak wpisuje to pisze ze zly a wiem ze jest dobry bo taki jest z tylu routera. A na normalnym trybie tez to samo tylko jeszcze moglem podac kod pin ktory juz dzialal dobrze
Wyślij odpowiedź