Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

problem z winampem

07 Cze 2007, 00:25

Hej!
jak w temacie i nie mam pojęcia o co chodzi ...

Gdy chcę włączyć sobie jakąś piosenkę, to dwukrotnie na nią klikam. Powinien uruchomić mi się winamp i rzeczywiście w głosnikach słychac muzykę. problem w tym, że winamp wogole się nie wyswietla - po nacisnięciu a + c + d widać go w procesach, a wylaczyć można go tylko poprzez "zakończ proces" albo czekać na koniec piosenki. dlaczego winamp się nie wyswietla - zachowuje się tak, jakby go nie było? jeśli uruchomie program i przeciągnę na niego utwór, to wszystko jest ok. ale jak chce ruszyć z samego utworu - winamp jest jak duch...

wie ktoś dlaczego się tak dzieje i jak temu zaradzić?

07 Cze 2007, 08:36

Zainstaluje na nowo winampa :wink:

07 Cze 2007, 12:23

Niestety instalowałam go już na nowo, i to nawet zupelnie inna wersję niż poprzednia... I kicha, wciąż jest ten sam problem ...:(
Pomóżcie !!!

07 Cze 2007, 15:54

Odinstaluj i wyczyść rejestr, a później zainstaluj

08 Cze 2007, 14:22

wyczyść rejestr - to znaczy co dokładnie?

08 Cze 2007, 14:36

Większość programów zostawia swoje wpisy w rejestrze i jeżeli chcesz całkiem usunąć dany program to musisz usunąć te wpisy.
Do czyszczenia np. jv16 PowerTools 2006

08 Cze 2007, 16:42

Przeczesałam rejestr wg. twoich wskazówek - i wszystko jest już ok :)
Bardzo dziękuję za pomoc laikowi, który dopiero się wdraża!
plusik :wink:

10 Cze 2007, 16:07

Buuu... :(
Jeszcze wczoraj winamp działał dobrze (po powtórnej instalacji po wyczyszczeniu rejestru) ale dziś chciałam sobie zapuścić muzykę i znowu się nie pojawił - widać go było tylko w procesach...

To jest cholernie denerwujące, już nie wiem co robić....

Piszcie, jeśli macie jeszcze pomysły jak to naprawić!

10 Cze 2007, 16:12

A próbowałeś zrobić playliste w winampie? Wtedy najpierw włączysz program i później sobie wybierzesz piosenkę. Problem może zniknąć i chyba tak wygodniej

10 Cze 2007, 16:34

Może być wygodniej, ale jeśli chce się szybko włączyć jakaś piosenkę, pokazać ją komuś, coś sprawdzić, czy porównać, to automatyczne uruchamianie winampa jest o wiele lepsze niż przekopywanie playlisty... Początkowo myślałam, że jest to wina tej wersji winampa, którą miałam zainstalowaną, dlatego tez sciagnelam sobie inną. Zainstalowałam i kicha, działało pierwszych kilka odpaleń piosenek. Poźniej odinstalowałam, przeczyściłam rejestr, zainstalowałam - i działało, ale nie za długo jak się okazało.... :?

Hmm, może ktos mi polecić jakiś inny dobry program o podobnych funkcjach jak winamp? Chociaż nie chciałabym z niego rezygnować bo jest naprawdę dobry...

10 Cze 2007, 23:32

a ja chyba wiem co się dzieje. przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i pobawiłem się na swoim winampie. musisz zmienić w preferencjach aby ikona pojawiała się na pasku zadań lub pasku systemowym. wydaje mi się że to powinno pomóc. u mnie działa.

11 Cze 2007, 00:07

Osobiście polecam foobar2000. Robili go goście od Winampa.

11 Cze 2007, 15:24

pp3088 napisał(a):Osobiście polecam foobar2000. Robili go goście od Winampa.

A dokładniej Polak, Piotr Pawłowski. Program nie jest niestety po polsku ale obsluga jest banalnie prosta. Nie dość, że mało waży, to ma doskonały dźwięk.

11 Cze 2007, 18:05

-->> Mateusz x man

Przestawiłam preferencje i mam winampa na tray'u - rzeczywiście działa!
Póki co to się zbytnio nie cieszę bo ostatnie dwa podejscia zakończone sukcesem okazały się chybione.
Alllle! Mam nadzieję że tym razem będzie już wszystko w porządku!
dzieki!

jeśli nie, to pozostaje mi foobar :P

11 Cze 2007, 18:33

Z ciekawości stargałam sobie z neta foobara, ponieważ zaintrygował mnie "doskonały dźwięk". Słucham muzy bardzo dużo, prawie non stop, więc nie mogłam się powstrzymać :wink: No i bardzo pozytywne zaskoczenie - programik minimalistyczny, bardzo lekki i do tego z fantastycznym dźwiękiem - winamp może się schować! Nie mam zbyt rychłego kompa, więc "nienarzucanie się" foobara jest mi bardzo na rękę :D

Winamp poszedł w eter, a ja zaczynam experymenty z equalizerem foobara 8)

pozdro! :grin:
Wyślij odpowiedź