TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z włączeniem forum

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Problem z włączeniem forum

Postprzez Czitos » 02 Lut 2007, 22:27

PostUA:

E mam problem xD próbuje włączyćmoje forum i mi sie wyswietla to:

phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Access denied for user 'dbplanet'@'localhost' (using password: YES)

Inni mówią że im forum moje wchodzi ale mi sie to wyświetla ?? O co z tym chodiz :P xD
Awatar użytkownika
Czitos
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 29 Gru 2006, 00:27

Postprzez proktor » 02 Lut 2007, 22:52

PostUA:

Nie ustawiłeś połączenia z bazą, albo podałeś złe hasło lub login. Możliwe, też, że plik/katalog w którym są zapisane konfigurację(chyba plik config.dat albo config.php - nie pamiętam) ma nadane złe uprawnienia(atrybuty/chmod) przez co skrypt odpowiedzialny za konfigurację nie może do niego zapisać.

Jeśli masz forum w systemie ala forall, i wcześniej wszystko było dobrze, a teraz się posypało to prawdopodobnie administratorzy mają jakiś problem z serweram mysql - ale to tylko przypuszczenia więc do nich napisz.
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]