Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Problem z wypakowaniem plików.

18 Gru 2011, 20:51

Witam, mam taki problem. Otóż pobrałem wiedźmina 2, zajmował 15gb, wyskoczyły mi błędy CRC skompresowanych danych.
Myśłałem, że pobrałem zła wstawkę poprostu. Dobra, pobrałem drugą tym razem rip 6gb, i wyskoczyło znów takie coś:! C:\Users\Ja\Downloads\Compressed\PC_The.Witcher.2.Full-Rip.EN.-TPTB.rar: Błąd CRC skompresowanych danych w PC_The.Witcher.2.Full-Rip.EN.-TPTB\PC_The.Witcher.2.Full-Rip.EN.-TPTB.zip. Wolumin jest uszkodzony
Przeinstalowałem winrara - nic nie dało. Czytałem,że może być to spowodowane uszkodzonymi kościami ram.
Mógłby ktoś pomoć?

Re: Problem z wypakowaniem plików.

18 Gru 2011, 20:55

Ile masz kości RAM. Ponadto myślę, że to raczej problem złego spakowania.

18 Gru 2011, 20:56

4gb. 4 razy takie coś wyskoczyło podczas wypakowywania, a na koniec ! C:\Users\Ja\Downloads\Compressed\PC_The.Witcher.2.Full-Rip.EN.-TPTB.r05: Błąd CRC w PC_The.Witcher.2.Full-Rip.EN.-TPTB\PC_The.Witcher.2.Full-Rip.EN.-TPTB.zip. Plik jest uszkodzony

18 Gru 2011, 21:11

Zapewne całe archiwum jest uszkodzone. Ewentualnie trzeba połączyć archiwa w jedność i dopiero rozpakować. Jaka ilość sztuk kości pamięci RAM.

18 Gru 2011, 21:27

3 kości. 2gb,1gb,1gb. A może skopiuje te 6 plików na laptopa i tam spróbuje rozpakować?

18 Gru 2011, 21:34

Spróbować na pewno nie zaszkodzi.

18 Gru 2011, 21:46

Podczas kopiowania wyskoczyło mi takie coś
Image
Czy można po tym wywnioskować,że to jest błąd pliku, a problem nie leży po mojej stronie?

18 Gru 2011, 22:37

Ostatecznie możesz jeszcze spróbować wypakować innym programem, np.7-zip. Ktoś spartaczył robotę pakując pliki.

18 Gru 2011, 23:06

Na laptopie też są takie problemy. A może to moja wina,że pobierałem przez internet downlaod manager i zatrzymywałem po parę razy podczas pobierania każdego parta? Może lepiej zmienić manager do pobierania, lub pobierać tylko przez przeglądarkę, w moim przypadku google chrome? Dziwne,że teraz i tam ta wersja 15gb ma takie same błędy.
Edit: Palacio - tym programem od Ciebie również są błędy.

19 Gru 2011, 18:43

A może to moja wina,że pobierałem przez internet downlaod manager i zatrzymywałem po parę razy podczas pobierania każdego parta?

Wszystko na to wskazuje. Po prostu archiwa są uszkodzone.

20 Gru 2011, 16:52

mati8898 napisał(a):
A może to moja wina,że pobierałem przez internet downlaod manager i zatrzymywałem po parę razy podczas pobierania każdego parta?

Wszystko na to wskazuje. Po prostu archiwa są uszkodzone.

Aaa... . W takim wypadku tak zapewne było to bardzo częste zjawisko przy pobieraniu na tzw. części.
Wyślij odpowiedź