Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Problem z wystartowaniem z płyty.

16 Lut 2011, 22:09

Witam serdecznie mam taki problem. Komputer ciagle sie resetuje przy starcie dokladnie to przy ladowaniu tego paska . Postanowiłem windowsa przeinstalować więć uruchomic kompa z plyty i tu sie zaczyna problem do biosa da sie wejsc i ustawic bootowanie z plyty a gdy juz sie pojawia komunikat dowolny klawisz spowoduje rozruch cd rom to klawiatura juz nie dziala co tu zrobic pomóżcie prosze bo jestem zielony poizdraw2iam

Re: Problem z wystartowaniem z płyty.

16 Lut 2011, 22:17

Sprawdź czy działa czytnik. Możesz też spróbować zrestartować BIOS chociaż wątpię czy to coś da.

16 Lut 2011, 22:19

Jaki czytnik i jak sie restartuje bios . przepraszam ale jestem zielony w tym temacie ;p

16 Lut 2011, 22:40

W biosie powinno być coś takiego - Załaduj standardowe ustawienia, albo przywróć ustawienia fabryczne. Pisząc czytnik miałem na myśli stacje dysków.

16 Lut 2011, 22:42

a gdy juz sie pojawia komunikat dowolny klawisz spowoduje rozruch cd rom to klawiatura juz nie dziala

Czyli nie "możesz wcisnąć jakiegoś klawisza" i wtedy następuje przejście na bootowanie z dysku (czyli uruchamia się po prostu system)??? Masz klawiaturę na USB???

16 Lut 2011, 23:17

Tak właśnie o to chodzi

17 Lut 2011, 19:35

Nie odpowiedziałeś, czy masz klawiaturę na USB.

17 Lut 2011, 21:22

Przepraszam. Tak na USB

17 Lut 2011, 22:53

Pożycz od kogoś klawiaturę na PS/2 i na niej spróbuj odpalić instalację.

20 Lut 2011, 11:01

Zrobiłem tak i wszystko okej dziekuje bardzo :)
Wyślij odpowiedź