Tematy związane z telefonią komórkową.
10 Maj 2008, 13:56
Witam. Mam problem, a mianowicie telefon ładnie łączy się z kompem przez kabel, otwieram PC Suite --> instaluj aplikacje i gdy chcę coś wgrać na koma to prawie zawsze wyskakuje komunikat "Operacja nieudana". Ogólnie na ok. 30 aplikacji jakie próbowałem przesłać udało mi się zainstalować chyba z 3. Jeszcze rozumiałbym jakbym żadnej nie mógł przesłać, wtedy byłoby coś nie tak z telem, no ale kilka przeszło. Jedna poszła od razu, a inna najpierw nie chciała przejść a później jak usunąłem z telefonu jakąś aplikację to ta przeszła. Wychodziłoby na to, że pamięć jest niby zapełniona, ale przecież w oknie Nokia Application Installer jest napisane, że dostępne miejsce w telefonie to ponad 16MB.
Wie ktoś może co jest nie tak?
Edit: Właśnie przed chwilą kilka gier zainstalowało się gdy skróciłem ich nazwy na kompie, jednak nie w każdym przypadku to działa.
10 Maj 2008, 18:18
Wrzuć na kartę pamięci i odpal przez menedżer plików. PC Suite ma czasem dziwne jazdy
10 Maj 2008, 21:06
TO prawda, często dziwnie kopiuje pilki mi naprzykład tną się filmy kopiowane przez PCSuite, wrzucone przez "pamięć masową" działają normalnie
10 Maj 2008, 21:06
Ale żebym mógł odpalić aplikację muszę ją mieć w folderze "Kolekcja" a z karty nie da się przenieść do tego folderu, jedyna droga to chyba ten instalator.
10 Maj 2008, 21:13
Nie nie musisz jej mieć w folderze kolekcja musisz ją zapisać w obojętnie jakim folderze i odnaleźć w telefonie po przez "menedżer plików".
10 Maj 2008, 21:36
Mam ją odnaleźć przez menedżera, kliknąć dwa razy na plik i próbować zainstalować z pamięci telefonu? Niestety tak też nie działa.
10 Maj 2008, 22:05
nie.
wrzuć go do jakiegoś folderu na fonie i poprzez telefon go odpal
co do nazw to pilnuj tych długich i tych które mają jakieś "dziwne" nazwy.
dziwne tzn z różnymi znakami
10 Maj 2008, 23:05
Niestety nie da się w ten sposób, telefon nie odczytuje tych plików.
11 Maj 2008, 10:04
a jakie rozszeżenie mają te pliki ?
11 Maj 2008, 10:24
.jar
Chyba jednak mam jakąś blokadę na ten folder "Kolekcja", bo jak jego zawartość zbliża się do 800kb to już nie mogę zupełnie nic przesłać. Jak coś usunę to zawsze coś nowego przejdzie.