Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
06 Cze 2012, 22:10
Witam dzis kolega dal mi laptopa samsung R519 z zaistalowana oryginalna vista home edition i zamiast visty chce miec xp ale problem jest taki ze podczas instalacji do momentu wyswietlenia podzialu na partycje zamiast tego pojawia sie niebieski ekran wiec pomyslalem ze sprobuje z win7 ale dzieje sie to samo co moge zrobic by moc zainstalowac xp lub win7 prosze o jakies instrukcje dodam jeszcze ze obie plyty z windowsem nie sa uszkodzone i z napedem dvd tez jest wszystko ok prosze o pomoc z gory dziekuje pozdrawiam
07 Cze 2012, 18:07
Podaj kod błędu.
07 Cze 2012, 19:28
STOP:00000 system windows nie zostal zainstalowany jesli widzisz ten komunikat pierwszy raz zrestartuj komputer i sprobuj ponownie zainstalowac system windows i taki komunikat pojawia sie za kazdym razem jak chce zainstalowac xp czy 7 a jeszcze dodam ze jak probowalem z vista nic takiego sie nie dzieje i wszytko instaluje sie bez zadnego problemu
08 Cze 2012, 00:09
Win 7 Enteprise SP1 próbuj
08 Cze 2012, 10:07
ElooStachu napisał(a):Win 7 Enteprise SP1 próbuj
Przeciez pisalen ze ani xp ani 7 nie moge zaistalowac tylko z vista nie ma problemow a visty ma nie byc
08 Cze 2012, 15:45
Spróbuj resetować BIOS.
09 Cze 2012, 10:22
A wiec tak wszedlem w bios wylaczylem funkcje AHCI i xp zaczal sie instalowac doszlo do partycji zrobilem format wszysko ladnie sie instaluje potem po wgraniu laptop sie restartuje i po restarcie wyskakuje niebieski ekran a w nim pisze tylko blad krytyczny nie wiem co dalej robic juz mi rece opadaja
09 Cze 2012, 18:56
A sprawdzałeś "zegar"? Może instalujesz "złą bitówkę".
09 Cze 2012, 19:25
kominekl napisał(a):A sprawdzałeś "zegar"? Może instalujesz "złą bitówkę".
O fuck
nie pomylalem o tym faktycznie masz racje laptop jest 64Bit a xp i seven 32Bit w takim razie problem rozwiazany pozdrawiam