Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Problem ze "Freezami" + problem z reklamami.

04 Lip 2011, 04:03

Witam.
Może was zrazić wieść, że temat jest związany z silnikiem Tibi, ale jeżeli potraficie mi pomóc to bardzo był bym z tego zadowolony.
Więc do rzeczy - W grze na silniku Tibi (nie wiem czy mogę podawać do niej stronę) Pokemon Online, dostaje "freezy" polega to na zatrzymaniu się ekranu lecz gra działa poprawnie,
jedynie mniejsza część graczy miewa takie problemy, a administracja nie może rozwikłać tego problemu. Problem tkwi w sieci, ponieważ gdy sprawdzałem to na swoich dwóch komputerach,
efekt logowania się do gry i przejścia paru kratek kończy się zawsze "Freezami" trwa to różnie, od 5-10s czasem i więcej po dłuższym czasie grania, także samo mnie wyrzuca z gry (kick).
Głównym celem rozwikłania tego problemu jest internet, lecz nic kompletnie nie wiem jak tego dokonać, więc zwracam się z pomocą do was.

Nie zakładając już następnego tematu mam pewien problem, ale nie związany z tibią.
Otóż gdy otwieram pewien link od google (ten niebieski po wyszukaniu danego hasła) to gdy oczekuję na poprawną stronę np. z programem od dobreprogramy.pl to wyskakuje mi przez te 1-3 kliknięć jakaś losowa reklama. Myślę, że to jakiś wirus lecz NOD32 niestety tego nie wykrył.

Dziękuje z góry za jakąkolwiek pomoc.

Re: Problem ze "Freezami" + problem z reklamami.

04 Lip 2011, 12:29

Podaj logi z OTL i GMER (instrukcje poniżej).

OTL -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p107754.
GMER -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p88736.
Wyślij odpowiedź