Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Problem ze sciaganiem plikow w utorrent

11 Lip 2015, 22:53

Witam serdecznie mam problem z programem utorrent chodzi o to że jak zainstalowalem go pare dni temu to chodził mi znakomicie sciągał maksymalnie jak może czyli około 3.4 mb na sekunde laptopa i internet mam pod wifi a odkąd zatrzymałem pobieranie wczoraj na rzecz pobrania aktualizacji laptopa hp to prędkość spadła mi do około 50 max 100 kb na sekunde dodam że pobieram cały czas te same pliki predkość mi spadła od razu po rozpoczęciu ponownego pobierania proszę o pomoc i serdecznie dziękuje
Dodam rownież ze jest dużo peerow i seedow przy danych torrentach więc nie wiem czy to w ustawieniach coś musze zmienić czy zapore wyłalączyć a jak tak to gdzie to się robi bo mam avasta

Re: Problem ze sciaganiem plikow w utorrent

12 Lip 2015, 14:13

Pobierasz z jakiegoś prywatnego trackera czy z publicznej wyszuikwarki torrent ?

W drugim przypadku to częsta sytuacja - jakiś czas dany torrent ściąga się szybko a potem nagle zwalnia .

Ew. Źle skofigurowany klient .

12 Lip 2015, 16:35

Pobieram dokladnie ze strony torrenty.org

12 Lip 2015, 16:36

A jesli to wina klienta to jak go dobrze skonfigurować?

13 Sie 2015, 18:02

domek92 napisał(a):Witam serdecznie mam problem z programem utorrent chodzi o to że jak zainstalowalem go pare dni temu to chodził mi znakomicie sciągał maksymalnie jak może czyli około 3.4 mb na sekunde laptopa i internet mam pod wifi a odkąd zatrzymałem pobieranie wczoraj na rzecz pobrania aktualizacji laptopa hp to prędkość spadła mi do około 50 max 100 kb na sekunde dodam że pobieram cały czas te same pliki predkość mi spadła od razu po rozpoczęciu ponownego pobierania proszę o pomoc i serdecznie dziękuje
Dodam rownież ze jest dużo peerow i seedow przy danych torrentach więc nie wiem czy to w ustawieniach coś musze zmienić czy zapore wyłalączyć a jak tak to gdzie to się robi bo mam avasta

A może seedowanie jest za słabe albo za mało osób seedujących dany torrent.

13 Sie 2015, 21:04

torrenty.org czyli publiczny serwis , co prawda mają swój tracker ale pozwalają korzystać z wielu innych i DHT .

Generalnie publiczne trackery to z reguły syf - sporo pijawek którzy ciągną ile wlezie a upload mają ustawiony na 5-15 kb/s lub w ogóle wyłączony .

I to że dana pozycja ma mnóstwo seedów / peerów to ma nie wielkie znaczenie , szczególnie jak już jest dość długo w serwisie - czas także działa na niekorzyść .

Tutaj masz 2 wyjścia - czekać się i modlić aby pojawiła się choć jedna normalna osoba albo poszukać tego co potrzebujesz gdzie np. za pomocą multiwyszukiwarki torrentz.eu czy poszukać tego na warezach .

Opcjonalnie niszowe obecnie metody jak sieć gnutella czy ED2K albo podobne .

16 Sie 2015, 22:26

Spróbuj wrzucić coś innego do ściągania i zobacz, czy efekt jest taki sam. Wtedy będziesz wiedzieć, czy to kwestia danego pliku czy też gdzie indziej tkwi problem.
Wyślij odpowiedź