Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
21 Sty 2013, 10:47
Od pewnego czasu zauważyłem, że Windows 8 jest wadliwy i mało stabilny względem Win7. Przykładowo instaluje jakikolwiek program i prosi by zrestartować system.. Niestety przy pojawiającym się komunikacie "trwa resetowanie komputera" stoi... ciągle lata te kółeczko charakterystyczne i tyle. Muszę ręcznie wyłączać.
Czasami wiesza mi się Explorer.exe. Nie mam wirusów bo mam Norton 2013 cały pakiet wykupiony to samo mam w pełni legalny soft. Ogólnie czuje, że coś jest nie tak z tym systemem. Co najgorsze trzy aplikacje które miałem doczepione do paska zadań zostały odinstalowane.. albo znikły z rejestru i musiałem je ręcznie przeinstalować.
Jak naprawić błędy w systemie Win8? Te narzędzie do przywracania systemu do sprawnego działania nic nie daje. Czy są w Windows 8 jakieś programy narzędziowe, które usuwają błędy w systemie ?
21 Sty 2013, 11:28
Hmmm nie zauważyłem u mnie podobnych problemów. Wręcz przeciwnie. Działa bardzo stabilnie i nie zdarzają się bluescreeny czy inne awarie. Może masz jakiś konflikt sprzętowy lub problem z jakimś oprogramowaniem zainstalowanym w systemie. Trudno dojść. Kiedy robiłeś formata?
21 Sty 2013, 13:11
Mam problem z przegadarka Explorer -Windows 8 ,kiedy ja otwieram wyswietla sie komunikat -MC Shield.dll:Nie moze odnależć okreslonego pliku - co z tym zrobic?
21 Sty 2013, 16:00
Pobrałem
Windows 8 Manager taki darmowy od yamicsoftu i niby coś naprawił. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.
Format robiłem 6 dni temu

. Sporo instaluje aplikacji - i być może nie są one jeszcze kompatybilne z tym systemem. Dlatego coś tam wariuje.. Mimo to troszkę wkurzające.
Nowicjusz napisał(a):Mam problem z przegadarka Explorer -Windows 8 ,kiedy ja otwieram wyswietla sie komunikat -MC Shield.dll:Nie moze odnależć okreslonego pliku - co z tym zrobic?
Możesz właściwie też użyć tego programu Windows 8 manager i tam są opcje, które analizują wadliwe pliki i je przywracają (wymagany restart).
21 Sty 2013, 16:37
Azazell napisał(a):Format robiłem 6 dni temu

. Sporo instaluje aplikacji - i być może nie są one jeszcze kompatybilne z tym systemem. Dlatego coś tam wariuje.. Mimo to troszkę wkurzające.
To nie instaluj na pałę wszystkiego jak leci, tylko przepatrz co działa pod Win8, a co nie, a nie się dziwisz, że masz takie kwiatki.
21 Sty 2013, 16:39
Pangia napisał(a):Azazell napisał(a):Format robiłem 6 dni temu

To nie instaluj na pałę wszystkiego jak leci, tylko przepatrz co działa pod Win8, a co nie, a nie się dziwisz, że masz takie kwiatki.
Tylko, że jeśli muszę zainstalować program który nie jest kompatybilny z Win8 to go instaluje i robię co nalezy, a po chwili całkowicie usuwam.. Dlatego to też dziwna sprawa.
Szukam w win8 i raczej nie widzę, żadnych wbudowanych narzędzi diagnostycznych, albo jestem ślepy
21 Sty 2013, 17:11
Jak masz jakiś program i masz plik exe to możesz wejść we właściwości tego pliku i uruchomić go w trybie zgodności z Windows XP. Osobiście nie spotkałem się z jakimikolwiek problemami ze zgodnością starych programów w Windows 8.