Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
14 Kwi 2014, 11:12
Antywirus nie chce się włączać podczas startu systemu oraz nie aktualizuje się, został przeinstalowany ale problem dalej występuje mam pytanie co można z tym zrobić?. Tu przesyłam link do loga z OTL
http://www.wklej.eu/index.php?id=1cade9fb1a.
14 Kwi 2014, 15:55
W logach nic szkodliwego nie ma. Pozostaje więc zmiana antywirka, bo niestety ten z Comodo bywa niestabilny, stąd tego typu problemy.
Jeszcze mała uwaga:
D:\programy zainstalowane\unchecky czyści przeglądarki z pasków\Unchecky\bin\unchecky_svc.exe
Ten program nie czyści przeglądarek, tylko zapobiega instalacji "potencjalnie niepożądanego oprogramowania", czyli różnego rodzaju adware, a także właśnie pasków do przeglądarek i innego badziewia. Działa w ten sposób, że odznacza w instalatorach oraz downloaderach te syfy oraz w razie błędnego wyboru lub zaznaczenia wyświetla komunikat z ostrzeżeniem.
15 Kwi 2014, 12:23
Odinstalowałem comodo ale jak zwykle z tym programem są problemy coś zostało w systemie bo nie mozna zainstalować zadnego innego antywirusa ani comodo z powrotem. Odinstalowałem za pomocą your uninstaller. Co można z tym zrobić oprócz formatowania dysku czego wolałbym uniknąć.
15 Kwi 2014, 13:13
Odinstalowałem za pomocą your uninstaller.
Do odinstalowywania oprogramowania zabezpieczającego raczej odradzałbym korzystanie z tego typu programów. Zastosuj dedykowany deinstalator
www.instalki.pl/programy/download/Windo ... _Tool.html
15 Kwi 2014, 22:54
Mam jeszcze pytanie o jakiś program do oczyszczenia partycji C antywirusa instaluje na D ale pewne pliki tez są instalowane na C a tam notorycznie brakuje mi miejsca przepełnia się. Cleanerem wyczyściłem pokazało się 120 Mb ale antywirus nie był się wstanie zainstalować. Partycja ma 15 Gb czasami jakiś program potrafił kilkaset MB wyczyścić ale szybko się zapełnia.
15 Kwi 2014, 23:02
Ta partycja jest zdecydowanie za mała na system i jakieś ewentualne czyszczenie będzie tylko chwilowym rozwiązaniem. Najlepszym wyjściem będzie po prostu jej powiększenie.
16 Kwi 2014, 21:48
No coś tym razem nic mi nie chce pójść nawet ten program EASEUS Partition Master próbowałem powiększyć za jego pomocą tą partycję i nic nie wskórałem. Robię wszystko po kolei a po restarcie dalej jest taka sama wielkość partycji. Moze być problemem jakiś wirus?
16 Kwi 2014, 23:10
Może coś źle robisz?? Z tego co pamiętam, partycję którą chcesz powiększyć i z której chcesz zabrać miejsce muszą znajdować się obok siebie. Tylko, że z logów wynika, iż sąsiadująca partycja, czyli zapewne D posiada tylko 1,81 GB wolnego miejsca, więc za bardzo nie masz z czego zabrać...
17 Kwi 2014, 16:07
Mimo wszystko podam log z OTL ponownie wydaje mi się ze coś moze tam być bo nic nie idzie zrobić. Na pewno wszystko robiłem jak trzeba z tym programem patrzyłem nawet na poradniki. U mnie wyskakują błędy, wszystko odbywało się dobrze do ostatniego momentu zamiast powiekszyć partycję, sprzęt się restartował a wszystko zostawało jak było. Zresztą niemożliwe żeby nic się nie dało zrobić. Partycja C miała zawsze mało miejsca ale nie było tego typu problemów żeby żadnego programu nie można było obsłużyć. W miarę możliwości proszę o sprawdzenie tych logów jeszcze raz.
http://www.wklej.eu/index.php?id=017473a70e
17 Kwi 2014, 23:39
W logach jest czysto, jak chcesz to kosmetycznie wklej w OTL:
:OTL
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\Wdf01000.sys -- (Wdf01000)
:Commands
[empytemp]
Klikasz
Wykonaj skrypt i podajesz log z usuwania.
Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach
Instrukcja - to również powinno zwolnić trochę miejsca. Chyba, że masz wyłączone przywracanie.
18 Kwi 2014, 09:26
No widzę ze chyba nic nie uda się zrobić już z tym myślę ze to wina też tego programu avg pc tuneup, "wpływ optymalizacji". Nie specjalnie można cokolwiek zainstalować bo partycja C ciągle pełna nawet jak kilka Mb się odzyska to i tak nic to nie daje. Posiadasz jakiś pomysł co można z tym zrobić czy po prostu trzeba bedzie wszystko od nowa instalować?
18 Kwi 2014, 10:17
A wykonałeś usuwanie w OTL i oczyściłeś punkty przywracania??