Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
20 Wrz 2007, 17:08
witam,mam problem ze stronkami internetowymi u siebie,po postawieniu na nowo systemu,a wiem ze problem jest u mnie bo dzwoniłem do firmy internetowej z ktora podpisalem umowe.Problem polega na tym ze siadaja mi stronki co chcile mi wyskakuja jakies błędy,tak samo jest jak wejde gdzies na forum gdzie jest duzo zlinkowanych zdjec na chyba wszystkim dobrze znanych stronach,gdyby mogl ktos cos polecic co mam jeszcze zainstalowac by to chodziło jak ma chodzic bede wdzieczny i sorry za nowy temat,pozdrawiam
edit
Explorer
ps.jakies bledy 404 jak czytalem na innym forum rownniez u innych wystepowaly...
Ostatnio edytowany przez
Nri 20 Wrz 2007, 18:03, edytowano w sumie 2 razy
20 Wrz 2007, 17:52
Jaka przeglądarka
ps. z edytuj post (temat)
20 Wrz 2007, 19:10
http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_404
hmm
moze byc wirus,hacker
polecam odpalic
www.mks.com.pl/skaner/ zaktualizuj bazy i zobacz czy nie masz czegos
ja bym na gg zadzwonil do twego dostawcy by sprawdzil czy ilosc polaczen nie jest jakas kosmiczna tez
START

Uruchom

wpisz "ping twoje IP"
czyli np :
ping 80.132.12.32
Pozdro
21 Wrz 2007, 18:05
VampirLord napisał(a):http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_404
hmm
moze byc wirus,hacker
polecam odpalic
www.mks.com.pl/skaner/ zaktualizuj bazy i zobacz czy nie masz czegos
ja bym na gg zadzwonil do twego dostawcy by sprawdzil czy ilosc polaczen nie jest jakas kosmiczna tez
START

Uruchom

wpisz "ping twoje IP"
czyli np :
ping 80.132.12.32
Pozdro
puki co po zainstalowaniu servis pack-ow i innych dodatkow chodzi,choc komp mi sie wlacza 2 razy dluzej,a cala wikipedia raczej niejest godna polecenia a ze jestem po formacie 2 dni to raczej niemam co skanowac dysku bo anty wir jest od samego poczatku

lecz thx za chec pomocy
pozdro
21 Wrz 2007, 19:12
Dla pewności pokaż log z Hijacka, Silent Runners i ComboFix.