http://www.komputronik.pl/Procesory/AMD ... kat,12161/
tu masz 3 rdzeniowe procesory AMD. Może i lepiej kupić tego E8200 ale ja nie składam kompa tylko chce ulepszyć mojego, a że nie chce zmieniać wszystkiego od razu musi być procek AMD (nie chce zmieniać wszystkiego od razu bo komp ma pół roku-dostałem go na gwiazdke, a ma słabego procka-Sempron LE-1100 (1,9GHz-jednordzeniowy)). Zależy mi żeby komp przyśpieszył. Nie wiem czy moge położyć na niego czterordzeniowego ale jak czytałem ostatnio wypowiedzi maca to nie opłaca się czterojajowca dla osoby która nie jest grafikiem, więc może jednak coś z serii Athlon między 5000+ a 6000+. Nie wiem który jest lepszy. Najlepszy zegar MHz ma 6000+ ale z tego co tu po co chwile czytam to nie jest najważniejsze jeśli chodzi o szybkość i stabilność. Może zamiast kupować czterojajowca lepiej kupić któregoś athlona i wymienić ramy na jakiś bardziej markowe niż good ram tak żeby całość nie przekraczała 750-800zł. Zależy mi tu na wypowiedzi Maca ale zaznaczam że musi być procek od AMD. Intela na pewno wsadze do następnego kompa ale narazie wystarczy mi AMD (zwłaszcza że nie jestem zapalonym graczem-czasem pogram ale nna razie szkoła na pierwszym miejscu)