Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Procesor

18 Sie 2006, 18:35

Jak wymienić procesor !? Ktoś mi pomoże ?

18 Sie 2006, 19:08

Odkręcasz/odpinasz cooler odczepiasz blokade trzymająca proca na miejscu. Czyścisz zmywaczem i chusteczka chigieniczna proc i cooler. Wkładasz nowy proc nakładasz na niego paste termoprzewodząca(opis jak nakładać). Zabezpiczasz przed wypadnięciem procka. Przykręcasz zapinasz cooler i podpinasz wtyczke. Potem uruchamiasz kompa.

Najczęściej konieczne jest wyjecie płyty głównej.

Jak cos zepsujesz masz przesrane. A dokładnie co i jak masz w instrukcji montazu dołączonej do płyty głównej i procka.

18 Sie 2006, 20:17

Klamotten napisał(a):No właśnie ! To taka łatwizna, a ten się pyta jak to zrobić! Przeciesz to nawet jest napisane w instrukcji

Klamotten przeciez to takie proste i jest w instrukcji wszystko a ty sie pytasz :x

Mac napisał(a): A dokładnie co i jak masz w instrukcji montazu dołączonej do płyty głównej i procka.

18 Sie 2006, 20:19

Wymiana procesora nie jest łatwa, przeżucenie zdjęć jest łatwe, ale Ty się czasami czepiasz wszystkiego heheheh :D. Nie mam instrukcji.

18 Sie 2006, 21:33

Może ja jaśniej wytłumacze... Jak masz radiator to odkręcasz go od belek, lub odpinasz z podstawki ( socketu ) i zdejmujesz go. Następnym krokiem jest podniesienie dźwigni która znajduje się po prawej stronie podstawki, zazwyczaj tą dźwignie trzeba lekko odsunąć i dogóry... ( domyślisz się ) no i możemu delikatnie wyjąć procesor.... DELIKATNIE!

P.S Pamiętaj ze gdy wkładasz procesor musiszbyć delikatny! A skoro będziesz nakładał nową paste to mała kropeczka i delikatnie rozsmarować ją po całym rdzeniu cienką warstwą...

Mac napisał(a):Najczęściej konieczne jest wyjecie płyty głównej.

Aby włożyć procek?? Hehe najczęściej dla wygody wyciąga się zasilacz.. Ale jeśli nie o to Ci chodziło to przepraszam. PA!

19 Sie 2006, 15:13

@damianplflow
Napisałem to wyżej. Ale jak masz cooler na śrubach założony w komputerowym to musisz. Bo oni nie robią szpilek tylko skręcaja kontrując kluczem żeby oszczędzić na nakrętkach.
Wyślij odpowiedź