Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

program do emulowania płyty cd

15 Lip 2006, 23:57

witam, problem polega na tym, ze,na dysku mam gre, instaluje grę z katalogu i jest wszystko ok, ale jak chce ją uruchomić to wyskakuje mi komunikat,że mam włożyć płyte cd do napędu, ale jak mam włożyć tą płytke skoro grę mam zgraną na twardy dysk i instaluję ja z twardego,tak samo problem pojawia się jak na płycie cd mam więcej gier i gry sa w poszczególnych katalogach,to też niekiedy wyskakuje komunikat,żebym włożył ta płytke,ale jak mam wytłumaczyć komputerkowi, że płyta jest lub że gra jest na dysku twardym,jak pokazać mu ścieżke do tego katalogu z grą, pytanie brzmi: czy jest program dzięki któremu można by było emulować cd-rom,ale gdy gra jest instalowana z twardego dysku,lub gdy jest na płycie ale w katalogu,a cd-rom odczytuję, że tej płyty nie ma??
Mam nadzieje, że opisałem sprawę wystarczająco jasno :) z góry wielkie dzięki :) pozdro

16 Lip 2006, 00:17

Oczywiście DaemonTools. Nie jestem pewien czy da się zrobić tego także przez Alcohola.

Chodzi Ci o takie coś ?

16 Lip 2006, 00:23

musisz z tej instalki co masz ja na dysku zrobic obraz i go zamontoac

obraz z plikow z dysku mozesz zrobic programem UltraISO

16 Lip 2006, 00:39

rada na przyszlosci rob obraz plyt jak bedziesz zgrywal sobie cos !!
a moze teraz grze chodzi tylko o cracka!

Znajdz jakis program i zrob obraz jak powiedzial banan. Ja osobiscie polecam total commandera power packa w wersi conajmniej 6.54

Pozdrawiam

16 Lip 2006, 09:09

dzieki za odp :) w Daemonie można emulować dysk cd-rom ale z obrazu płyty,a chodzi mi o to czy jest jakiś sposób (żeby nie przerabiać tego na obraz płyty), żebym mógł pokazać komuterowi ścieżke do tego katalogu,że np, gra nie jest w E:/setup,ale jest w c:/moje dokumenty/gry/(tytuł gry)/setup, z góry dzięki,pozro

16 Lip 2006, 09:16

Nieda sie emulowac rozpakowanej gry.
Musi to byc obraz plyty (jest to wtedy tak jak plyta CD) ktora montujesz w wirtualnym napedzie,z takiego obrazu tez sie gre instaluje.
Pozatym lepiej jest miec obraz CD np. ISO i taki trzymac na dysku niz folder z rozpakowana gra.

16 Lip 2006, 10:25

ok,dzięki wszystkim, więc zrobie ten obraz płyty, pozdro4all :)

16 Lip 2006, 11:40

Yoo! napisał(a):ok,dzięki wszystkim, więc zrobie ten obraz płyty, pozdro4all :)

albo tylko obraz katalogu!

pozdrawiam
Wyślij odpowiedź