Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

!!!!!Program do partycjii!!!!!!!

20 Lut 2005, 21:49

mam 40 gigiwy ale wczesniej mialem win XP i mialem 2 partycje na FAT32 i NSFN czy jakos tak teraz mam win 98 ale od wyczuwa tylko FAT32 i mam zamiast 40 gigowego dysku mam 2 partycje z 18 gigami. Czy jest jakis program ktory zmiania partycje albo z NSFN na FAT32 jesli tak to pomozcie

P.S dobrze by bylo zeby program byl darmowy lub trial

21 Lut 2005, 00:42

partition magic 8 i oto i on ----> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Magic.html a tu spolszczenie http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Magic.html
pozdro

04 Mar 2005, 13:31

Jeśli chciałbyś mieć darmowy program który nie jest w wersji demo to nie znalazłem nigdzie takiego ale na stronie pcworld.pl tam są wersje demo dwóch programów Partition Magic i Paragon Partition Manager może z nimi coś ci się uda zrobić:D

17 Mar 2005, 21:50

A do powyższych programów seriale i cracki znajdziesz na http://*** :P

19 Cze 2005, 22:57

Tak jak koledzy polecam Particion Magic 8.0! Jest prosty w obsłudze, a przede wszystkim przyjazny dla użytkownika. Co do tych partycji... To Windows 98 ma problemy z odczytaniem woluminów NTFS. Stąd ten problem. Można jednak odpowiednio skonfigurować Windows 98 lub Me, by uzuskały możliwość odczytania dysków z systemem plików NTFS i zapisywania na nich danych. Aby uzyskać dostęp do partycji NTFS za pośrednictwem programu Paragon (ściągnij z internetu). Po zrestartowaniu peceta możemy już przenosić dane na dyski NTFS i odczytywać na nich pliki. Darmowa wersja programu NTFS for Windows 98 umożliwia odczytywanie danych z partycji NTFS. Aby kopiować plik na dysk z systemem plików NT, musimy odpłatnie zarejestrować program. Ściągamy program ze strony www.sysinternals.com Do instalacji aplikacji potrzebne są pliki z Windows 2000/XP. Skopiuj je do dowolnego katalogu na partycji FAT. Pliki instalacyjne (do skopiowania) to:

ścieżka dostępu\plik
windows\system32\drivers\ntfs.sys
windows\system32\ntoskrnl.exe
windows\system32\autochk.exe
windows\system32\ntdll.dll
windows\system32\c_437.nls
windows\system32\c_1252.nls
windows\system32\l_intl.nls

Uruchamiamy instalator NTFS for Windows 98. Podczas instalacji wskazujemy katalog zawierający pliki z Windows 2000/XP. Wybieramy Apply. Na koniec restartujemy komputer. PARTYCJA, NA KTÓREJ ZAINSTALOWANO WINDOWS 98/ME MUSI POZOSTAĆ W SYSTEMIE FAT!

Ja jednak mimo wszystko radzę przejść na NTFS:) Tylko proponuję to zrobić, podczas formatowania i dzielenia partycji oraz instalacji XP. Partycje NTFS utowrzone później mają mniejszą stabilność i jakość...

20 Cze 2005, 15:31

jak i gdzie ten kod wpisac ??

20 Cze 2005, 16:22

Jaki kod? Jeśli można spytać i czy to pytanie się tyczy tematu, zawartego w tym poscie?

20 Cze 2005, 18:44

no bo jest link do partition magic 8.0 ale demo. gdzie ten kod sie wpisuje. bo normalnie instaluje tylko nic sie nie da zrobić. pozdro zebra i czytaj ze zrozumieniem

20 Cze 2005, 22:19

Właśnie, lamerek_mati, czytaj ze zrozumieniem:) Jakbyś tak czytał to byś wiedział gdzie ten kod się wpisuje:):):) Pozdrawiam również!

21 Cze 2005, 07:46

chyba nie zrozumielismy się. Partiton Magic jest wersja demo. Nigdzie w tych postach nie pisze gdzie ten kod wpisać. opisuje sie problem ntfs na win 98 a ja potrzebuje tylko porady gdzie kod trzeba wpisac bo naprawdę nie wiem będę wdzięczny za udostepnienie tej inf
Wyślij odpowiedź