Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

Program do wyłączenia procesów.

06 Sie 2008, 22:02

Witam. Poszukuję jakiegoś programu, o ile taki istnieje, którym będę mógł wyłączyć na stałe niektóre procesy uruchamiane wraz ze startem systemu. Z góry dzięki. Pozdrawiam

06 Sie 2008, 22:05

Proszę było gdzieś w demonstracjach... KLIK. Nie jest to może program, ale ręcznie też się możesz pobawić.

Edit by Bozz

06 Sie 2008, 22:08

Ja mam fajny program możesz pokombinowac i powyłączać procesy Wszystkie procesy masz pokazane ale nie wiem czy na stałe da sie wyłączyć
Mozesz takze powyłączac usługi
Wiesz msconfig
Security Task Manager
http://www.neuber.com/taskmanager/index.html
Warto zwrócić uwage na ten program :)
Pozdro

06 Sie 2008, 22:13

Starter, TuneUP też ma taką opcję, lub po prostu msconfig (link destyny)

08 Sie 2008, 13:27

Start -> uruchom -> msconfig
Start -< uruchom -> services.msc i -> viewtopic.php?t=7834

Zebys wiedzial co jest od czego,co mozesz ewentualnie wywalic z procesow to Total Commander -> otoczenie sieciaow -> procesy -> klikasz dwukrotnie w dany proces i wiesz o danym procesie wszystko co potrzeba ,masz jego dokladny opis i mozesz z nim zrobic co chcesz.
I to samo z uslugami.
Nie potrzebujesz instalowac zadnych zbednych programow.

Image

Image

08 Sie 2008, 22:10

możesz to zrbić bardzo prosto ;] wystarczy kliknij kombinacje:
ctrl+alt+del

i będziesz miał takie okienko to tam naciśnij procesy a pokażą ci sie wszystkie obecne procesy. te z twoją nazwą użytkownika możesz spokojnie powyłańczać i nic sie nie stanie oprócz tego że je wyłończysz i nie będą działać do następnego włończenia kompa lub do uruchomienia ich ponownie. tylko nie wyłańczaj procesów gdzie jest napisane "system" bo one muszą działać żeby komp chodził. pozdro (mam nadzieje że zrozumiałeś :D )
Wyślij odpowiedź