Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
23 Sty 2012, 16:31
Witajcie.
Rozglądam się za nową aplikacją do zarządzania relacjami, zleceniami i głównie tym, co dzieje się wewnątrz firmy.
Korzystaliśmy z naszego autorskiego rozwiązania, ale ma ono wiele wad. Które z aktualnie dostępnych na rynku aplikacji są godne zainteresowania?
Oczywiście istotny jest minimalny koszt.
23 Sty 2012, 17:55
Producentów tego typu rozwiązań jest bardzo dużo więc ciężko powiedzieć która platforma będzie odpowiednia dla twojej działalności. Polecam przejrzeć programy do zarządzania firmą:
https://www.instalki.pl/download/progra ... nie-firmy/
24 Sty 2012, 18:06
Nie wszystkie aplikacje są tutaj opisywane. Poczytaj sobie również na temat taskbeat. Zobacz tutaj -
- Kod:
http://www.taskbeat.pl/
To aplikacja to wspomagania procesu zarządzania firmą. Dotyczyć może zleceń, zależności różnych prac pomiędzy sobą i innych kwestii. Czy o coś takiego ci chodzi?
26 Sty 2012, 16:00
Dzięki za obydwa odnośniki. Trochę już pokilkałem. Ściągnę sobie ze dwa programy, zarejestruję się również na Taskbeat i ocenię co jest bardziej funkcjonalne. W tym momencie nie mam zielonego pojęcia... Będę musiał poświęcić trochę czasu na wypracowanie schematów - wtedy być może znajdę sposób na uzyskanie efektów
02 Lut 2012, 16:09
Czy chociaż zerknąłeś na to co ci wysłałam? Zapytałeś, odpowiedziałeś i cię nie ma.
03 Lut 2012, 16:50
Nie tylko zerknąłem, ale również zapisałem się na testowanie i już to robię. To nie było pytanie przypadkowe - ja poważnie potrzebuję dobrej aplikacji, która będzie mnie wspomagała w mojej pracy - szukam od jakiegoś czasu. Nie powiem, że Taskbeat jest już dobrze mi znany, ale widzę w nim potencjał. Z czasem napiszę nieco konkretów, ale na razie tylko tyle mogę powiedzieć.
06 Lut 2012, 17:54
To jest program, który ma pomagać, a jak bardzo pomoże to już uzależnione jest od twojego zaangażowania. Jeśli poświęcisz na poznanie programu i jego możliwości sporo czasu to bankowo pojawią się tego efekty.
07 Lut 2012, 15:58
Czasu mam tyle, że aż się odechciewa. Wypadałoby zatrudnić do tego pracownika, ale nie za bardzo znajduję fundusze. Zresztą - na razie głównie poświęcam wieczory na poznawanie programu - nie jest to skomplikowane, ale faktycznie potrzebne jest trochę czasu. Nigdy nie byłem specem do aplikacji, lecz jakoś sobie radzę. Przynajmniej na razie.
08 Lut 2012, 15:35
Jest ok.
09 Lut 2012, 20:19
Poczytaj sobie w wolnym czasie te teksty -
- Kod:
http://www.taskbeat.pl/porady
Sporo może ci to dać - ciekawe poradniki dotyczące zarządzania firmą i jej prowadzenia.
10 Lut 2012, 15:51
Dzięki - czytałem już kilka tekstów kiedy byłem po raz pierwszy na www. Jakieś tam wnioski z tego mam.
Najważniejsze, że korzystanie z aplikacji rzeczywiście przynosi fajne efekty. To ma dla mnie naprawdę duże znaczenie.
Mam schemat, mam pomysł - widzę możliwości.
27 Lut 2012, 11:13
szkoda tylko, że licencję trzeba odnawiać, a nie można zapłacić za całość aplikacji niezależnie od liczny stanowisk pracowniczych...
05 Kwi 2012, 11:24
Jeżeli szukasz ciekawych i wydajnych programów do zarządzania działalnością gospodarczą to ja mogę z doświadczenia polecić pakiet ZOHO. Jest to oprogramowanie działające "w chmurze", nietrudne do nauki i bardzo fajnie się na nim pracuje. W jego skład wchodzą m.in. programy biurowe, do zarządzania projektami, czy CRM. Poza tym można sobie wybrać odpowiednie wersje oprogramowania w zależności od wielkości naszej działalności i liczby użytkowników, co się wiąże z dogodnymi ofertami np. ZOHO CRM dla max. 3 użytkowników jest darmowy.
23 Kwi 2012, 10:30
a subiekt gt i dodatki do niego ? czy raczej szukasz darmowych rozwiązań ?
29 Cze 2012, 14:20
Ja również mogę śmiało polecić TaskBeat. Z rzeczy, na które zwróciłem do tej pory uwagę, to np. to, że wystarczy wpisać zadania i poustawiać ich kolejność według priorytetu ważności, a pracownik już wie, co ma do zrobienia i które zadania są ważniejsze oraz może odznaczyć zadania zakończone. Każdy z członków zespołu może dorzucić plik (czasem trwa to dłuższą chwilę) lub notatkę, spędzony nad zadaniem czas oraz wydatki związane z jego wykonaniem, a system sam to podsumuje i pokaże planowane zyski, a także terminy realizacji zadań.