Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Program do zmiany koloru w filmikach.

26 Wrz 2008, 12:51

Witam jaki jest program do przerabiania filmów z kolorowych na czarno białe, i to samo dotyczy zdjęć czyli z koloru na czarno biało ?

Re: Program do zmiany koloru w filmikach.

26 Wrz 2008, 13:02

Dawid o ile się nie mylę w Windows Movie Maker masz taką opcję :)

26 Wrz 2008, 13:03

Moja propozycja:

Do filmów, program VirtualDub.
Po załadowaniu filmu, z menu->Filters->przycisk Add->greyscale.
Potem wybierz kompresję i zapisz film na dysku.

Do zdjęć, wystarczy nawet IrfanView. Z menu->File->Batch Conversion->dodajesz zdjęcia->ustaw format wyjściowy JPEG->zaznacz opcję Use Advanced options->kliknij advanced->wybierz convert to grayscale->zatwierdź->kliknij Start.

Pojedyncze zdjęcie przerobisz wprost z menu: image->convert to grayscale.

26 Wrz 2008, 13:18

Ja jeszcze coś dodam
Kod:
http://fotografia.wordpress.com/porady/jak-konwertowac-zdjecia-do-odcieni-szarosci/
;)

26 Wrz 2008, 13:33

Dobra, zaraz będę robić próby, a jakim programem mogę zrobić spowolnienie w filmie ?

P.S A skorzystałem z VirtualDob i dziękuje cosik ktosik za pomoc film mam czarno biały :D ogólnie wszystkim wam dziękuje i teraz czekam na odp co z tym spowolnieniem ..
Ostatnio edytowany przez Dawid255151, 26 Wrz 2008, 13:41, edytowano w sumie 1 raz

26 Wrz 2008, 13:41

[Obrazek nie jest już dostępny]
W efektach masz takie rzeczy :)

26 Wrz 2008, 13:43

[Obrazek nie jest już dostępny]
W efektach masz takie rzeczy :)[/quote]

O murarz dzięki :]

08 Wrz 2009, 15:38

cześć wszystkim jestem tu nowa a szukam programu do zdjęć przerabiania a nie mogę znaleść (pomocy :)

09 Wrz 2009, 11:35

Dawid255151, spowalniać filmy można w wielu programach, osobiście polecam Ulead VideoStudio 11 Plus, tam zresztą masz całe mnóstwo przeróżnych efektów i filtrów które można nałożyć na obraz.

Andzelina , jeśli zacząć wyliczać od zwykłego paint'a, kończąc na photoshopie cs4, lista jest długa.
Natomiast w tym temacie znajdziesz kilka interesujących Cię programów : viewtopic.php?f=2&t=5763
(szukaj pod "Photo manipulation and image design")
Wyślij odpowiedź